BitDefender SRL

02/28/2022 | Press release | Distributed by Public on 02/28/2022 03:19

Bitdefender și Directoratul Național de Securitate Cibernetică din România își extind colaborarea pentru a ajuta Ucraina și aliații NATO

Bitdefender și Directoratul Național de Securitate Cibernetică din România își extind colaborarea pentru a ajuta Ucraina și aliații NATO

February 2022

Ca răspuns la atacurile cibernetice asupra Ucrainei, Bitdefender, în parteneriat cu DNSC, oferă gratis soluții de securitate informatică cetățenilor, companiilor și instituțiilor din țara vecină.

Bitdefender, lider global în domeniul securității cibernetice, a anunțat astăzi că și-a extins colaborarea cu Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) pentru a oferi gratis expertiză în domeniul securității cibernetice, informații despre amenințări informatice, dar și tehnologie de ultimă generație pentru a sprijini populația Ucrainei și aliații săi.

Declarație comună DNSC și Bitdefender:

Evenimentele geopolitice recente au transformat lumea pe care o știam. Mai mult ca oricând, trebuie să fim uniți pentru a face față provocărilor din ce în ce mai mari în materie de securitate cibernetică prezente și următoare.

Împărtășind aceleași misiuni și valori de integritate, libertate și reziliență, Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) al României - în parteneriat cu Bitdefender - va oferi consultanță tehnică, informații privind amenințările și, în mod gratuit, tehnologie de securitate cibernetică pentru orice afacere, instituție guvernamentală sau cetățean al Ucrainei, pentru atât timp cât este necesar.

În plus, Directoratul, în parteneriat cu Bitdefender, va oferi gratuit, timp de un an, tehnologii de securitate cibernetică produse de Bitdefender către orice companie sau entitate publică din spațiul NATO sau al Uniunii Europene care dorește să își crească nivelul de securitate prin înlocuirea soluțiilor de securitate cibernetică ce ridică semne de întrebare din punct de vedere tehnic sau geopolitic.

România consideră că spațiul cibernetic trebuie să fie unul sigur și rezilient, iar interesele geopolitice sau militare nu ar trebui să afecteze viața oamenilor și activitățile profesionale ale acestora.

Ne menținem angajamentul de a-i ajuta pe toți cetățenii, precum și pe actorii din sectorul privat și public din lumea liberă și democratică, pentru ca planeta noastră să rămână liberă de conflicte.

Invităm toate statele membre ale NATO și ale Uniunii Europene să contribuie la acest efort.

Declarație Bitdefender:

Pe măsură ce invazia din Ucraina se intensifică, amenințarea atacurilor cibernetice desfășurate de state-națiune, de organizații cibernetice și de simpatizanți ai hacktivismului este amplificată în mod semnificativ. Această colaborare consolidată este concepută pentru a sprijini organizațiile guvernamentale, infrastructurile critice, interesele economice și securitatea personală a cetățenilor care se confruntă cu un risc mai mare de atacuri distructive și de spionaj cibernetic.

"Suntem profund întristați de actul brutal și neprovocat de război împotriva poporului liber din Ucraina și ne angajăm să facem tot ce putem pentru a-l sprijini pe acesta și pe aliații noștri din NATO. Ca români mândri și ca o companie de cetățeni globali, suntem alături de vecinii noștri din nord care luptă cu curaj pentru viitorul lor", spune Florin Talpeș, co-fondator și CEO al Bitdefender.

Pentru mai multe informații despre această colaborare, vizitați https://www.dnsc.ro/ și https://www.bitdefender.com/ukraine.html