NK Maribor

07/15/2017 | News release | Distributed by Public on 07/15/2017 01:27

DOBER ZAČETEK ZA DOBER KONEC

Ljudski vrt, dom prvakov. Kjer smo 27.5. končali, 15.7. začenjamo. Nov boj za naslov prvaka, pri katerem je prva vedno pomembna. Za spoznanje, kaj se je opravilo v pripravljalnem obdobju. In za dodatno energijo pred novimi izzivi, ki jo je prinesla tudi uspešna premiera v Mostarju.

»Zelo pomembno je bilo zmagati prvo tekmo v sezoni in si priigrati prednost v dveh kvalifikacijskih dvobojih. Nalogo smo dobro opravili, zadeli dvakrat, kar je sodilo med glavne želje pred tekmo. Se pa zavedamo, da je to šele prva polovica poti. Tudi na domačem igrišču bo treba odigrati na visokem nivoju, dvoboj še ni odločen,« poudarja Marwan Kabha.

Pred povratnim obračunom z Zrinjskim pa otvoritev prvenstva. Prvi gostje so najbližji sosedje iz Kidričevega. Vedno z dodatnim navdihom, ko pridejo v Ljudski vrt.
»Aluminij je bil za nas v prejšnji sezoni kot Zavrč pred dvema letoma. Toda letos bo drugače. Tudi prvo tekmo v prvenstvu moramo zmagati, da odpremo še ta del sezone na pravi način. Upamo, da bomo opravili dobro tudi na našem stadionu, pred našimi navijači. To je zelo pomembno, saj želimo biti znova biti prvaki in tudi to je naš cilj sezone. Predvsem pa se zavedamo pomena dobrega začetka. Prva polovica sezone je bila lani zelo uspešna za nas, nismo izgubili 18 tekem zapored in držali formo na visokem nivoju. To bi radi ponovili. Tokrat še z več osvojenimi točkami. Vedno želimo napredovati kot ekipa in upam, da nam bo uspelo.«

Po četrtkovi regeneraciji je bil petkov urnik poln, s treningom in analizo naslednjega nasprotnika. Trening bo tudi na dan tekme, vse je posvečeno ligaški premieri.
»Ne smemo pozabiti, da smo v začetnem delu sezone. Za nami je šele prva tekma, ko še ne gre doseči želene tekmovalne forme. Najpomembnejše je bilo prebiti led z zmago, zdaj pa želimo v tem slogu nadaljevati. Že v sredo smo pokazali precej dobrih zadev in v prihodnje bomo igrali še boljše, na višjem nivoju. Ob tem pa vedno s polno motivacijo in energijo.«

PLTS 2017/18, krog št. 1. Maribor - Aluminij. Sobota, 20:20.