Ministry of Economy of the Republic of Montenegro

12/25/2018 | Press release | Distributed by Public on 12/25/2018 01:41

Ministarstvo ekonomije upućuje javni poziv građanima, državnim organima, mjesnim zajednicama, nevladinim organizacijama, pravnim licima i preduzetnicima te drugim[...]

Ministarstvo ekonomije, u skladu sa članom 18 stav 3 Zakona o koncesijama ('Službeni list CG', br.08/09), daje na javnu raspravu sljedeće koncesione akte:

- Koncesioni akt o nemetaličnoj mineralnoj sirovini tehničko-građevinskog kamena lokaliteta 'Krivošije', opština Kotor;
- Koncesioni akt o nemetaličnoj mineralnoj sirovini tehničko-građevinskog kamena lokaliteta 'Ledenice', opština Kotor;
- Koncesioni akt o nemetaličnoj mineralnoj sirovini tehničko-građevinskog kamena lokaliteta 'Rudine 1- Pelinovo', opština Kotor i
- Koncesioni akt o nemetaličnoj mineralnoj sirovini tehničko-građevinskog kamena lokaliteta 'Stupne', opština Kotor.

Ovim putem Ministarstvo ekonomije upućuje javni poziv građanima, državnim organima, mjesnim zajednicama, nevladinim organizacijama, pravnim licima i preduzetnicima te drugim zainteresovanim subjektima da se uključe u javnu raspravu i da svoje komentare, primjedbe, predloge i sugestije na navedene koncesione akte dostave Ministarstvu ekonomije u pisanoj ili elektronskoj formi, na adresu: Podgorica, Rimski trg br. 46, tel./fax: 020/482-300 ili e-mail: [email protected].

Cilj ove rasprave je da se pribave komentari i sugestije građana, svih relevantnih institucija, predstavnika privrede, nevladinog sektora, kao i stručne javnosti, kako bi se koncesioni akti unaprijedili prije dostavljanja Vladi Crne Gore na usvajanje.

Javna rasprava trajaće od 25. decembra 2018. do 11. januara 2019. godine, a u okviru nje će se održati okrugli sto 10. janura 2019. godine u prostorijama Ministarstva, sa početkom u 11 sati.