UAB - Universitat Autònoma de Barcelona

03/16/2017 | Press release | Distributed by Public on 03/20/2017 05:34

16/03/17 Institucional - L’Esfera UABCEI celebra el Xè aniversari de l’ERC

16/03/2017

L'acte, 'European Research Council: reptes i oportunitats', vol ser un reconeixement als investigadors i les investigadores de l'Esfera UABCEI que han estat guardonats amb aquests ajuts i servir alhora per animar totes les persones que estan valorant la possibilitat de participar en les pròximes convocatòries.

La rectora de la Universitat, Margarita Arboix, en presidirà l'obertura i el secretari d'Universitat i Recerca, Arcadi Navarro, serà l'encarregat de la seva cloenda. També s'hi comptarà amb la presència del coordinador de la Delegació del CSIC a Catalunya, Lluís Calvo.

L'acte comprendrà la participació de Núria Sebastián, exvicepresidenta de l'ERC, qui parlarà sobre la visió estratègica del Consell, i d'Ester Rodríguez, persona de contacte estatal del programa, qui explicarà com participar a les convocatòries. A més, diversos investigadors i investigadores de diferents àrees de coneixement de l'Esfera UABCEI que han rebut suport de l'ERC exposaran la seva experiència com a casos d'èxit.

Promovent l'excel·lència

L'European Research Council va ser creat l'any 2007 per la Comissió Europea amb l'objectiu de promoure l'excel·lència en la recerca a Europa, mitjançant finançament competitiu per a investigadors i investigadores de qualsevol nacionalitat i àrea de coneixement.

Els programes de l'ERC (Starting Grants, Advanced Grants, Consolidator Grants o Proof of Concept) estan oberts als millors investigadors d'arreu del món que vulguin portar a terme recerca d'avantguarda en un dels estats membres de la Unió Europea o dels països associats.