FMF - Football Association of Moldova

05/16/2018 | News release | Distributed by Public on 05/16/2018 10:48

Comitetul de Competiții al FMF

La ședința sa din data de 16 mai 2018, în baza materialelor acumulate referitoare la competițiile disputate sub egida F.M.F., Comitetul de Competiții al F.M.F.,

1. Examinând Cererea înaintată de FC Zimbru cu privire la circumstanţele acţiunilor jucătorului Jardan Ion în timpul meciului FC Zimbru - FC Petrocub-Hînceşti din data de 13.05.2018 (Divizia Naţională, etapa a VII-a), în urma vizualizării înregistrărilor video a incidentelor de la meciul menţionat mai sus cu implicarea jucătorului Jardan Ion, avînd în vedere împrejurările noi prezentate care condiţionează recalificarea acţiunilor lui Jardan Ion din aplicarea violenţei asupra adversarului în intenţia săvîrşirii unor asemenea abateri, dar care nu au fost materializate pe deplin, dosarul anterior al jucătorului - lipsa abaterilor disciplinare similare, recunoaşterea benevolă şi exprimarea regretelor pentru încălcările săvârşite, solicitarea unui termen de probă şi asumarea răspunderii unei conduite regulamentare, fără careva abateri disciplinare în decursul acestuia,

D E C I D E:

1.1. A-l suspenda pe Jardan Ion (jucător FC Zimbru) pentru 2 (două) etape de campionat, dintre care 1 (una) una etapă condiţionat.

1.2. A stabili pentru Jardan Ion (jucător FC Zimbru) un termen de probă de 6 (şase) luni, că în caz de săvârşire repetată a unor încălcări similare, anularea parţială admisă conform pct. 1.1. de mai sus va fi retrasă automat şi va fi impusă suplimentar la sancţiunea stabilită pentru noua încălcarea comisă.

1.3. A sancţiona FC Zimbru cu amendă în mărime de 1000 (una mie) lei (MDL)

Prezenta decizie este definitivă şi irevocabilă şi nu se supune nici unei căi de atac.

2. Examinând Cererea înaintată de FC Zimbru cu privire la anularea parţială a implementării sancţiunii Comitetului de Competiţii al F.M.F. din data de 25 aprilie 2018 (referitor la sancționarea lui Starîş Alexandru, jucător FC Zimbru), avînd în vedere circumstanţele invocate de FC Zimbru: executarea parţială a sancţiunii, dosarul anterior al jucătorului - lipsa abaterilor disciplinare similare celora pentru care a fost sancţionat prin Decizia Comitetului de Competiţii din data de 25 aprilie 2018, împrejurările noi prezentate din care rezultă că iniţiatorul şi provocatorul conduitei neregulamentare ale lui Starîş Alexandru au fost determinate de acţiunile neregulamentare ale jucătorului echipei, recunoaşterea benevolă şi exprimarea regretelor pentru încălcările săvârşite, solicitarea unui termen de probă şi asumarea răspunderii unei conduite regulamentare, fără careva abateri disciplinare în decursul acestuia,

D E C I D E:

2.1. A admite Cererea înaintată de FC Zimbru cu privire la anularea parţială a implementării sancţiunii Comitetului de Competiţii al F.M.F. din data de 25 aprilie 2018 (referitor la sancţionarea lui Starîş Alexandru, jucător FC Zimbru).

2.2. A anula parţial implementarea sancţiunii conform Deciziei Comitetului de Competiţii al F.M.F. din data de 25 aprilie 2018 (referitor la sancţionarea lui Starîş Alexandru, jucător FC Zimbru) de la 2 (două) la 1 (una) etape de cupă.

2.3. A stabili pentru Starîş Alexandru, jucător FC Zimbru un termen de probă de 6 (şase) luni, că în caz de săvârşire repetată a unor încălcări similare, anularea parţială admisă conform pct. 2.2. de mai sus va fi retrasă automat şi va fi impusă suplimentar la sancţiunea stabilită pentru noua încălcarea comisă.

Prezenta decizie este definitivă şi irevocabilă şi nu se supune nici unei căi de atac.

3.1. Pentru comportament inacceptabil al echipei, acumularea a 4 (patru) şi mai multe cartonașe galbene de către jucătorii echipelor de fotbal în timpul meciurilor «Campionatului Republicii Moldova la Fotbal, ediția 2018», Divizia A (etapa a IV-a), «Cupei Republicii Moldova Orange, ediția 2017-2018» (tur preliminar),

D E C I D E:

3.1.1. A sancţiona FC Sîngerei cu amendă în mărime de 400 (patru sute) lei (MDL) - acumularea a 5 (cinci) cartonaşe galbene în timpul meciului FC Sîngerei - FC Grănicerul din data de 12.05.2018.

3.1.2. A sancţiona FC Saxan cu amendă în mărime de 400 (patru sute) lei (MDL) - acumularea a 6 (şase) cartonaşe galbene în timpul meciului FC Saxan - FC Sireţi din data de 13.05.2018.

3.1.3. A sancţiona FC Sireţi cu amendă în mărime de 400 (patru sute) lei (MDL) - acumularea a 8 (opt) cartonaşe galbene în timpul meciului FC Saxan - FC Sireţi din data de 13.05.2018.

3.1.4. A sancţiona FC Congaz cu amendă în mărime de 200 (două sute) lei (MDL) - acumularea a 4 (patru) cartonaşe galbene în timpul meciului FC Flacăra - FC Congaz din data de 12.05.2018 (cupa, tur preliminar).

Prezenta decizie este definitivă şi irevocabilă şi nu se supune nici unei căi de atac.

3.2. Pentru comportament nesportiv manifestat de jucătorii de fotbal în timpul meciurilor «Campionatului Republicii Moldova la Fotbal, ediția 2018», Divizia Naţională (etapa a VII-a), Divizia de tineret-rezerve (etapa a VII-a), Divizia A (etapa a IV-a),

D E C I D E:

3.2.1. A-l suspenda pe Onica Alexandru (jucător FC Zimbru) pentru 1 (una) etapă de campionat - acumularea a 2 (două) cartonaşe galbene în timpul meciului FC Zimbru - FC Petrocub-Hînceşti din data de 13.05.2018.

A sancţiona FC Zimbru cu amendă în mărime de 400 (patru sute) lei (MDL).

3.2.2. A-l suspenda pe Rusu Arcadie (jucător FC Petrocub-Hînceşti) pentru 1 (una) etapă de campionat - acumularea a 2 (două) cartonaşe galbene în timpul meciului FC Zimbru - FC Petrocub-Hînceşti din data de 13.05.2018.

A sancţiona FC Petrocub-Hînceşti cu amendă în mărime de 400 (patru sute) lei (MDL).

3.2.3. A-l suspenda pe Ojog Petru (jucător FC Sfîntul Gheorghe) pentru 1 (una) etapă de campionat - acumularea a 2 (două) cartonaşe galbene în timpul meciului CSF Speranţa - FC Sfîntul Gheorghe din data de 13.05.2018.

A sancţiona FC Sfîntul Gheorghe cu amendă în mărime de 400 (patru sute) lei (MDL).

3.2.4. A-l suspenda pe Mirzoev Alisher (jucător CSF Speranţa TR) pentru 2 (două) etape de campionat - lovirea intenţionată a adversarului în timpul meciului CSF Speranţa - FC Sfîntul Gheorghe din data de 13.05.2018.

A sancţiona CSF Speranţa cu amendă în mărime de 400 (patru sute) lei (MDL).

3.2.5. A-l suspenda pe Laevschi Ivan (jucător FC Grănicerul) pentru 3 (trei) etape de campionat - cuvinte necenzurate în adresa arbitrului în timpul meciului FC Sîngerei - FC Grănicerul din data de 12.05.2018.

A sancţiona FC Grănicerul cu amendă în mărime de 400 (patru sute) lei (MDL).

3.2.6. A-l suspenda pe Valuţa Eduard (jucător FC Victoria) pentru 1 (una) etapă de campionat - acumularea a 2 (două) cartonaşe galbene în timpul meciului FC Victoria - FC Cahul-2005 din data de 12.05.2018.

A sancţiona FC Victoria cu amendă în mărime de 200 (două sute) lei (MDL).

3.2.7. A-l suspenda pe Popov Igor (jucător FC Sireţi) pentru 3 (trei) etape de campionat - cuvinte necenzurate în adresa arbitrului în timpul meciului FC Saxan - FC Sireţi din data de 13.05.2018.

A sancţiona FC Sireţi cu amendă în mărime de 400 (patru sute) lei (MDL).