Slovenian Sailing Federation

08/09/2017 | News release | Distributed by Public on 08/10/2017 04:04

2. dan The 2018 Sailing World Championships Test Event

[Attachment] V Aarhusu na Danskem se je danes zaključil 2. dan testne prireditve pred naslednjeletnim svetovnim prvenstvom v olimpijskih razredih, kjer se bodo začele podeljevati vozovnice za Olimpijske igre v Tokiu. Tekmovanje tako služi spoznavanju vremenskih in morskih pogojev na jadralnih poljih. Potem, ko je prvi tekmovalni dan minil v znamenju šibkega vetra, je bil drugi dan pravo nasprotje.

Potem, ko sta imeli Tina Mrak in Veronika Macarol prvi tekmovalni dan nemalo smole in strgali špinaker, sta drugi dan začeli veliko bolje - s tretjim mestom. Žal pa v drugem plovu tega trenda nista uspeli nadaljevati in plov zaključili na devetem mestu, kar ju skupno uvršča na na 7. mesto. V vodstvu ostajata Švicarki Linda Fahrni in Maja Siegenthaler.

V razredu 49er Slovenijo zastopa mlada posadka Peter Janežič in Sebastian Prinčič, ki pa jima današnji pogoji niso najbolje ustrezali. V prvem plovu sta končala na 19. mestu, drugega in tretjega pa zaradi težav nista odjadrala. Naj spomnimo, krmar Peter Janežič si je nedavno poškodoval gleženj, kar je gotovo botrovalo k današnji odločitvi, da predčasno zaključita današnje tekmovanje. Zdravje je vendarle na prvem mestu. V prepričljivem vodstvu ostajata Avstralca brata William in Sam Phillips.

TP