INA dd

10/16/2020 | Press release | Distributed by Public on 10/16/2020 08:01

Odabrani prvi pobjednici programa [email protected] Ri Playpark – Tech&Retail inkubator

  • Prvo mjesto podijelili su start-upovi Zelena rješenja i EazyOil
  • STEP RI znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci u suradnji s Inom provodi [email protected] Ri Playpark - Tech&Retail inkubator

Zagreb, 16. listopada 2020. - Povodom završetka start-up programa koji zajednički provode INA i Step Ri odabrani su pobjednici prve generacije korisnika Akceleratora Novih Ideja. Prvo mjesto dijele start-upovi Zelena rješenja (voditeljica tima Nataša Šijaković Vujičić, Institut Ruđer Bošković, Zagreb) i EazyOil (voditelj tima Duje Roje, Split) koji su osvojili po 13.500 kn. Nagradu za najveći napredak u programu u iznosu od 2.500 kn osvojio je start-up Specijalizirana sportska odjeća (voditeljica tima Gordana Ban, Crikvenica).

[email protected] Ri Playpark je start-up program koji su pokrenuli INA i Step Ri s namjerom pružanja stručne podrške polaznicima pri ostvarenju poduzetničkih ideja te njihovom plasiranju na tržište. Fokus natječaja bio je na maloprodaji, mobilnosti i energiji, ali i drugim izazovima relevantnima za kompaniju ili koji mogu funkcionirati kao samostalni poslovni model. U inkubatoru, koji je trajao gotovo godinu dana, besplatno je sudjelovalo osam timova koji su pod mentorskim vodstvom stručnjaka usavršavali svoje projekte i uspješno završili program.

'Naš projekt Zelena rješenja bavi se uklanjanjem sumpornih spojeva iz goriva putem ekstrakcije novim geliranim ionskim tekućinama i pročišćavanjem otpadnih voda geliranim ionskim tekućinama. Prijavili smo se na program jer nas je zanimalo kako od znanstvenog otkrića doći do tržišta, a također smo željeli usvojiti poslovna znanja i vještine. Ovim putem bih zahvalila Borisu Golobu iz Step Ri-ja i njihovim mentorima te Ini na uspješnoj edukaciji i novčanoj nagradi koja će nam zasigurno pomoći u ostvarenju daljnjih ciljeva u području primjene gelatora', izjavila je Nataša Šijaković Vujičić iz Instituta Ruđer Bošković.

Zelena rješenja su podijelila prvo mjesto sa start-upom EazyOil koji su osmislili aplikaciju za automatsko plaćanje putem registarskih oznaka automobila na maloprodajnim mjestima.

'Velika nam je čast primiti ovu nagradu. U sklopu programa prošli smo sve razine poduzetništva, od ideje do razvijanja poslovanja. Hvala mentorima i partnerima iz Ine koji su nam pomogli u razvoju našeg projekta i istraživanju tržišta. Nagradu namjeravamo iskoristiti za nastavak projekta i pronalaženje novih poslovnih prilika', izjavio je Duje Roje iz EazyOil-a.

'Suradnja s Inom i ANI programom dala je dodatnu vrijednost našem Step Ri PlayPark programu inkubacije. Prvenstveno jer je omogućila pristup naših start-upova Ini kao potencijalnom poslovnom partneru, ali i korištenje znanja i iskustva Ininih stručnjaka za ubrzavanje i usmjeravanje razvoja njihovih inovacija. Podrška iskusnih mentora iz industrije je ogromna vrijednost za sve koji pokreću novi posao. Nadamo se da će se suradnja Ine i Sveučilišta u Rijeci nastaviti, ne samo kod poticanja inovacija i poduzetništva već i transfera znanja i suradnje između znanstvene zajednice Sveučilišta u Rijeci i Ine kao vodeće hrvatske kompanije', naglasio je Boris Golob, direktor STEP RI-ja.

'Naši start-up timovi pokazuju da u Hrvatskoj postoji puno ljudi s dobrim idejama koji se dobro snalaze i u ovim neuobičajenim vremenima, ali kojima treba i odgovarajuća podrška. INA je zato i pokrenula program ANI (Akceleriranje novih ideja) kroz koji, s partnerima, podržavamo nove ideje i start-up zajednicu čime pokazuje spremnost da širom otvoriti vrata novim razmišljanjima i idejama. Zahvaljujem Step Ri-ju na kvalitetnoj suradnji i čestitam pobjedničkim timovima i svima ostalima koji su sudjelovali u programu', rekao je direktor Novih biznisa Ine Marijan Mrkonjić.

Više informacija o samom programu dostupno je na internet stranici https://www.ina.hr/ani/ i http://www.stepriplaypark.com.hr/.

O INA Grupi

INA Grupa ima vodeću ulogu u naftnom poslovanju u Hrvatskoj te značajnu ulogu u regiji u istraživanju i proizvodnji nafte i plina, preradi nafte te distribuciji nafte i naftnih derivata. INA Grupu čini više ovisnih društava u potpunom ili djelomičnom vlasništvu INA, d.d. Sjedište Grupe nalazi se u Zagrebu, Hrvatska. U području istraživanja i proizvodnje nafte i plina, INA danas posluje, osim u Hrvatskoj, u Angoli i Egiptu. Prerada nafte odvija se u Rafineriji nafte Rijeka, dok se na industrijskoj lokaciji u Sisku razvijaju održive alternativne djelatnosti. Regionalna maloprodajna mreža sastoji od više od 500 maloprodajnih mjesta u Hrvatskoj i u susjednim zemljama. INA Grupa članica je MOL Grupe.

PR

Avenija Većeslava Holjevca 10, Zagreb

Telefon: 01 6450 552|Fax: 01 6452 406| @: [email protected]