Ministry of Foreign Affairs of the Federation of Bosnia and Herzegovina

09/11/2019 | Press release | Distributed by Public on 09/11/2019 05:35

Ambasada Bosne i Hercegovine u Den Hagu sudjelovala na Diplomatskom festivalu

[Attachment]

Ambasada Bosne i Hercegovine u Den Hagu sudjelovala na Sedmom diplomatskom festivalu koji je pod nazivom 'Embassy Festival 2019' održan 6. i 7. septembra. Radi se o godišnjem događaju kulturno-umjetničkog karaktera koji svake godine u centru Den Haaga okupi veliki broj diplomatskih predstavništava i građana iz različitih zemalja. Cilj festivala je promocija različitih kultura/tradicija i umjetnosti država koja imaju diplomatska predstavništva u Kraljevini Nizozemskoj. Ove godine na festivalu je sudjelovalo 68 diplomatskih predstavništava.

Ispred Bosne i Hercegovine, u zvaničnom dijelu programa nastupilo je udruženje građana Bosne i Hercegovine u Kraljevini Nizozemskoj pod nazivom 'BiHRO', koje se od 2012. godine bavi kulturnim, sportskim i obrazovnim aktivnostima. U sklopu ovogodišnjeg festivala udruženje je predstavilo bh kulturu kroz izvedbu tradicionalnih plesova i folklora, muzike, narodnih nošnji, kao i kroz promociju i degustaciju tradicionalnih jela iz Bosne i Hercegovine.

Ambasadorica Bosne i Hercegovine u Kraljevini Nizozemskoj Mirsada Čolaković pozdravila je organizatore i okupljene bh građane, te se zahvalila članovima udruženja na uloženom trudu.