Ministry of Health of the Republic of Slovenia

02/17/2017 | Press release | Distributed by Public on 02/17/2017 05:06

Zdravju koristna živila postajajo poslovna priložnost – inovativna živila 2017

17. 2. 2017

Zdravju koristna živila postajajo poslovna priložnost - inovativna živila 2017

Inštitut za nutricionistiko je danes predstavil najbolj inovativna živila, proizvedena v Sloveniji in uvedena na tržišče v preteklem letu.

Zdrava in uravnotežena prehrana je pomembna za naše zdravje, s tem pa tudi široka dostopnost do izdelkov z ugodno prehransko sestavo, zato ministrstvo za zdravje podpira izbor inovativnih živil kot primer odličnega vključevanja zdravstvenih priporočil v razvojne naloge živilsko-predelovalne industrije. Pri tem so zlasti pomembna živila, ki jih vsakodnevno uživamo.

Mojca Gobec, generalna direktorica Direktorata za javno zdravje je povedala: 'Z večjo dostopnostjo in promocijo inovativnih, zdravju koristnih živil, lahko hitro in enostavno dosežemo velik učinek na izboljšanje prehranjevanja prebivalcev in vplivamo na manjšo obolevnost za sodobnimi civilizacijskimi boleznimi. Z vse večjo ozaveščenostjo potrošnikov o kakovosti in prednosti teh živil za zdravje postajajo ti izdelki tudi vse večja poslovna priložnost od katere bomo imeli koristi vsi. Z vsemi naštetimi aktivnostmi uresničujemo Nacionalni program 'Dober tek Slovenija - Zdravo uživaj in več gibaj ' v vsakdanjem življenju, s ciljem, da se bomo vsi prebivalci boljše prehranjevali, se več gibali, manj zbolevali ter s tem povečali kakovost življenja in blaginjo'.

Več informacij najdete o inovativnih številih najdete na spletni strani Inštituta za nutricionistiko.