Government of the Republic of Montenegro

09/09/2019 | News release | Distributed by Public on 09/09/2019 06:59

Savjet za privatizaciju i kapitalne projekte predložio Vladi dopunu Plana privatizacije za 2019: prodati i akcije „Kotor – projekt“ A.D.

Datum objave
09.09.2019 14:41 | Autor SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE

Štampaj stranicu

Savjet za privatizaciju i kapitalne projekte odlučio je danas, na XVIII sjednici kojom je predsjedavao predsjednik Savjeta, premijer Duško Marković, da predloži Vladi dopunu Plana privatizacije za 2019. godinu. Na osnovu Inicijative Investiciono-razvojnog fonda Crne Gore (IRF) predlaže se da u ovogodišnji Plan privatizacije bude uvrštena i prodaja 16,65 odsto, odnosno 748 akcija akcionarskog društva 'Kotor - projekt' A.D. Kotor koje su u vlasništvu IRF-a.

Usvojen jeIzvještaj revizorske kuće 'Omega' iz Podgorice o izvršenoj reviziji realiazacije Ugovora o kupoprodaji i investiranju - dio lokaliteta fabrike 'Gornji Ibar'- Rožaje, lokacija 1A i Ugovora o zakupu dijela lokaliteta fabrike 'Gornji Ibar' AD - Rožaje, lokacija 1B za izvještajni period 1.10.2015-31.12.2018. godine.

Savjet je predliožio Vladi da usvoji Izvještaj o radu Savjeta za privatizaciju i kapitalne projekte sa Izvještajem o realizaciji Plana privatizacije za period januar - jun 2019.godine i Izvještaj o realizaciji zaključaka Savjeta za privatizaciju i kapitalne projekte za period januar - jun 2019. godine. U Izvještajima su nabrojane ključne aktivnosti Savjeta, rezultati sprovođenja Plana privatizacije kao i statistika realizacije zaključaka Savjeta u prvom polugodištu ove godine. Navedeno je da je realizovano 88 odsto zaključaka Savjeta, da je realizacija 10 odsto zaključaka u toku, a da 2 odsto zaključaka nije realizovano.

Razmotrena je i Usvojena je Informacija o statusu realizacije objavljenih javnih pozivai drugih projekata u nadleznosti Tenderske komisije za valorizaciju tustickih lokaliteta. Savjet je zadužio Tendersku komisiju da preduzme aktivnosti na što skorijem raspisivanju tendera za davanje u dugoročni zakup lokaliteta 'Mrkovi - Bijela Stijena', opština Herceg Novi te da u saradnju sa pravnim i finansijskim savjetnicima analizira opravdanost predlaganja projekta 'Donja Arza', opština Herceg Novi i 'Uvala Masline - Rt Odrač, Bušat', opština Bar u Plan privatizacije za 2020. godinu.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE