Government of Andorra

10/11/2017 | News release | Distributed by Public on 10/11/2017 02:02

Andorra Telecom es converteix en accionista de referència d’Avatel Telecom

Andorra Telecom continua fent passes endavant en l'estratègia d'internacionalització de la seva activitat. El president del Consell d'Administració, Jordi Torres, i el director general, Jordi Nadal, han comparegut davant els mitjans de comunicació aquest dimarts per informar-los de la compra del 37% de les accions d'Avatel Telecom per un import de 16 milions d'euros.
Avatel Telecom és fruit de la fusió de cinc empreses de la costa espanyola que presten serveis de telecomunicacions: Internet, telefonia, televisió i emmagatzematge de dades. Concretament té una forta implantació a la Costa del Sol (Màlaga), Costa Blanca (Alacant) i el Camp de Gibraltar (Cadis).
L'empresa, que té 22.000 clients en fibra òptica, està valorada en 43 milions d'euros. Entre els actius de la companyia, que dona servei a molts residents estrangers, destaca la xarxa troncal de fibra òptica de darrera generació de més de 220 km al llarg de la costa espanyola.
L'acord garanteix a Andorra Telecom tres de les sis places del Consell d'Administració, incloent-hi la presidència, i estableix una majoria qualificada del 66% del capital per a l'adopció de decisions per part de la junta general d'accionistes. A efectes pràctics, això representa que qualsevol acord necessita del vistiplau de la companyia andorrana.
Addicionalment, l'operació s'acompanya d'un acord entre les dues parts que converteix Andorra Telecom en proveïdor de l'empresa espanyola de telecomunicacions. L'acord preveu la prestació des d'Andorra de serveis anuals per un valor aproximat d'1 milió d'euros com són el monitoratge de la xarxa a través del centre d'operacions d'Andorra Telecom, suport tècnic en sistemes i l'atenció telefònica a través del contact center ESPIC. A més dona preferència a Andorra Telecom per a qualsevol servei que Avatel Telecom vulgui contractar.
El director d'Andorra Telecom ha subratllat que aquesta operació té un especial interès per les sinèrgies industrials que se'n deriven amb la facturació de serveis directes. El ministre d'Ordenament del Territori i president del Consell d'Administració d'Andorra Telecom, Jordi Torres, ha situat l'operació en el context del mapa estratègic de la companyia, que té entre els seus pilars la diversificació econòmica i la internacionalització. Aquesta política ha permès obrir-se a noves activitats com la prestació de serveis d'atenció telefònica. En aquest sentit ha indicat que el mercat de les telecomunicacions és extremadament dinàmic i permet trobar oportunitats de negoci.