Heracles Almelo

02/17/2017 | News release | Distributed by Public on 02/16/2017 17:15

De historie van Heracles Almelo –...

Heracles Almelo speelt in de drieëntwintigste ronde van de Eredivisie een thuiswedstrijd tegen Excelsior. De Rotterdamse club was op het hoogste niveau zeven keer te gast in Almelo. De oogst is vier overwinningen, twee nederlagen en een gelijkspel.

De eerste ontmoeting dateert van 31 augustus 1986 en deze eindigde in 1-2. Roger Raeven en Michel Beukers scoorden namens de gasten en Ruud Schepers nam het Almelose doelpunt voor zijn rekening.

De volgende editie vond plaats op 22 april 2007. Robert Braber zette Excelsior met een kopbal op voorsprong en nog voor de rust waren de bezoekers dichtbij een tweede treffer toen een schot van Andwele Slory op de paal belandde. Heracles Almelo toonde in de tweede helft over veerkracht te bezitten en kwam op 3-1 door de doelpunten van Karim Bridji, Rob Friend en Everton Ramos da Silva. Andwele Slory bepaalde de eindstand in de slotfase op 3-2.

Heracles Almelo won op 22 januari 2008 met 2-0. Srdjan Lakic trof in de twaalfde minuut het doel vanuit een rebound en diep in de tweede helft had Everton Ramos da Silva succes met goed geplaatst schot.

De wedstrijd van 12 maart 2011 verliep eenzijdig. Heracles Almelo kreeg al snel een veldoverwicht en dat werd versterkt door een vroege rode kaart voor Daan Bovenberg. Mark-Jan Fledderus opende na een half uur spelen de score en na de rust werd het 3-0 door de treffers van Kwame Quansah en Mark Looms. Guyon Fernandez deed een kwartier voor tijd iets terug namens Excelsior maar daarna nam Heracles Almelo het heft weer in handen. Marko Vejinovic mikte nog op de paal maar in de slotminuut bepaalde Glynor Plet de eindstand op 4-1.

Heracles Almelo boekte ook op 28 januari 2012 een eenvoudige zege. Ben Rienstra opende na achttien minuten de score en negen minuten later verdubbelde Kwame Quansah vanuit een kluts de marge. Vier minuten na de rust scoorde Glynor Plet op aangeven van Tim Breukers de 3-0. De tweede gele kaart voor Lerin Duarte maakte vervolgens een einde aan de ambities. Excelsior kon weinig uitrichten met de numerieke meerderheid en werd pas in de slotminuut gevaarlijk met een schot van Roland Alberg dat op de lat belandde.

De laatste twee edities verliepen minder voorspoedig. Excelsior won op 18 januari 2015 met 0-3. De doelpunten werden gescoord door Tom van Weert, Daryl van Mieghem en Carlo de Reuver. Later dat jaar, op 22 november, wisten beide ploegen niet te scoren.