Results

Ajuntament de Lleida

12/06/2017 | Press release | Distributed by Public on 12/06/2017 11:50

Els Diumenges de Portes Obertes reben enguany més de mil visitants

Després de 5 anys de realització dels 'Diumenges de Portes Obertes', la visita a les sales amb restes arqueològiques de la ciutat (les Adoberies, de la Rambla Ferran, les muralles feudals, d'Anselm Clavé; la 'domus' o casa romana de l'Auditori, i el magatzem de l'Arxiu Arqueològic de Lleida) la valoració de la darrera temporada és força positiva, donat l'assistència a les mateixes de més de mil visitants, una xifra que es va mantenint al llarg del temps.

El passat 26 de novembre es va cloure l'actual temporada d'aquesta iniciativa de la Regidoria de l'Hàbitat Urbà i Rural i la Sostenibilitat de l'Ajuntament de Lleida. Al llarg de l'any, han estat 1.103 els ciutadans que s'han interessat per conèixer el patrimoni més ocult de la ciutat, aparegut en successives excavacions. L'afluència més nombrosa ha estat a les Adoberies, per on han passat 392 visitants; seguit de les muralles feudals, amb 379; la 'domus' romana de l'Auditori, 217, i l'Arxiu Arqueològic de la partida d'Aubarés, 115.

Aquest 2017, per tal de fer més compressibles les restes de la casa romana de l'Auditori, la Regidoria de l'Hàbitat Urbà i Rural i la Sostenibilitat ha elaborat una restitució en 3D d'aquestes, la qual s'ha incorporat en panells explicatius de cadascuna de les estances de la 'domus', i ha condicionat un espai del subsòl de l'Auditori, per poder projectar un audiovisual, on s'explica les restes de la casa romana que es visita i la ciutat romana d'Ilerda, novetats que s'espera puguin estar disponibles al llarg de la pròxima temporada.

Aquesta s'iniciarà el 14 de gener amb la visita a les Adoberies. La Regidoria de l'Hàbitat Urbà i Rural i la Sostenibilitat ha programat un total de 27 Diumenges de Portes Obertes fins al 22 de juliol, quan s'aturaran les visites pel període vocacional.

Cal recordar que l'entrada a tots els equipaments patrimonials és gratuïta, des de les 10.30 h del matí fins a les 13.30 h del migdia. Només cal fer inscripció prèvia per visitar l'Arxiu Arqueològic. Tràmit que es pot realitzar trucant per telèfon al 973700345 o al 616962112, per organitzar els dos passes, de les 10.30 h i les 12 h.