Ministry of Finance of the Republic of Slovenia

07/14/2017 | Press release | Distributed by Public on 07/14/2017 16:44

Ministrica Vraničar Ermanova na srečanje s francoskim kolegom Le Mairom in generalnim sekretarjem OECD Gurrio

14. 7. 2017

Ministrica Vraničar Ermanova na srečanje s francoskim kolegom Le Mairom in generalnim sekretarjem OECD Gurrio

Ljubljana, 14. julij 2017 - Ministrica za finance Mateja Vraničar Erman se bo v ponedeljek v Parizu sestala s francoskim kolegom Brunom Le Mairom in generalnim sekretarjem Organizacije za ekonomsko sodelovanje in razvoj (OECD) Angelom Gurrio. Z ministrom Le Mairom bosta med drugim govorila o pravilih iz pakta za stabilnost in rast, tudi v povezavi z razpravo o prihodnosti ekonomske in monetarne unije, pa tudi o pogajanjih glede davka na finančne transakcije. Tema pogovorov z generalnim sekretarjem Gurrio bo ekonomski pregled Slovenije.

Vraničar Ermanova in Le Maire, ki je maja prevzel položaj finančnega ministra v novi francoski vladi, bosta izmenjala stališča o trenutno najbolj aktualnih temah s področja njunega dela. Ena od teh je izpolnjevanje pravil iz pakta za stabilnost in rast, ki dobiva dodatne poudarke v okviru strateške razprave o prihodnosti ekonomske in monetarne unije ter njenega poglabljanja.

Ministra bosta spregovorila tudi o stanju pogajanj v okviru postopka okrepljenega sodelovanja na področju davka na finančne transakcije. Slovenija podpira razloge in cilje za njegovo uvedbo ter se zavzema za široko davčno osnovo in nizko davčno stopnjo.

Na srečanju z Gurrio pa bo glavna tema pogovorov redno poročilo OECD o ekonomskem pregledu Slovenije, ki ga sprejmejo vsaki dve leti. Naslednje bo objavljeno septembra letos. Govorila bosta tudi o aktivnostih OECD na davčnem področju.

Služba za odnose z javnostmi