Ayuntamiento de Valencia

10/11/2018 | News release | Distributed by Public on 10/11/2018 03:08

Benestar social:Lluitar contra el frau

La Junta de Govern Local aprova hui divendres la nova ordenança que regula les targetes d'aparcament per a persones amb diversitat funcional que presenten mobilitat reduïda amb l'objectiu d'evitar el frau i garantir a totes les persones que tenen este dret a que puguen fer ús d'ell amb plenes condicions. Així ho ha anunciat la regidora de Serveis Socials de l'Ajuntament de València, Consol Castillo.

L'elaboració de la nova ordenança ha suposat nombrosos mesos, en què s'ha consultat a les associacions afectades i s'ha consensuat amb elles el document. El text especifica de manera clara qui forma part del col·lectiu que pot accedir a estes targetes d'aparcament i concreta els drets i els servicis que els corresponen. La idea és racionalitzar l'ús d'estes targetes i augmentar les seus garanties i controls.

La regidora Castillo ha assenyalat que «esta norma persegueix l'objectiu d'impulsar el dret a la igualtat i la participació i la inclusió plena i efectiva en la societat de les persones amb diversitat funcional que presenten mobilitat reduïda o disminució de l'agudesa visual a partir de determinat grau. El text contribuirà a crear en la ciutat de València un marc normatiu estable i clar per a les persones usuàries de la targeta d'estacionament de diversitat funcional».

Així mateix la regidora ha dit que «atenent a una demanda històrica de les associacions de persones afectades, es determinen tant les infraccions com les responsabilitats per la infracció. D'esta manera, esta Ordenança és una de les poques que regulen esta matèria a nivell estatal».

D'altra banda, Castillo ha donat a conèixer que des de l'Ajuntament s'ha fet un control d'irregularitats en l'ús de les targetes: el 2017, la Policia Local de València ha detectat fins a 228 falsificades, 77 de València i 151 de altres municipis. Actualment hi ha 6.664 targetes legals concedides per l'Ajuntament de València.