Diputació de Barcelona

02/17/2017 | Press release | Distributed by Public on 02/17/2017 04:08

Pla Director de l’espai públic DE Collbató

Medi ambient
- Urbanisme- 17/02/2017 10:03 h.- Ramon Viladomat

La Diputació de Barcelona ha lliurat a l'Ajuntament de Collbató, el Pla director de l'espai públic del conjunt del municipi. L'objectiu del Pla es establir les bases per convertir l'espai públic en un element de cohesió social del municipi, fent-lo més accessible i que contribueixi a la millora de la qualitat de vida dels veïns de la població.

El municipi de Collbató, situat al peu de Montserrat i dividit per el pas de l'autovia A2, té una població de 4.389 habitats que es localitza en dos nuclis originaris i un seguit d'urbanitzacions de baixa densitat. El Pla proposa unes estratègies per cohesionar els diversos teixits del municipi com són la creació d'una xarxa de prioritat de vianants i bicicletes que connectin els nuclis i equipaments amb uns itineraris amables i adients que en fomentin el seu ús, i la distribució d'uns nodes d'espai públic pel territori urbà que assegurin els espais de relació i lleure a tots els ciutadans.

Per la realització d'aquest Pla s'ha realitzat un treball amb les escoles del municipi i s'ha efectuat una avaluació de l'impacte en salut de la xarxa proposada. Els resultats d'aquesta avaluació de salut indiquen que amb un increment del viatges a peu o en bicicleta previst del 15%, s'obtindrien uns estalvis anuals en salut de 363.000 euros, i amb un increment del 25%, a partir del 2026, uns estalvis anuals en salut de 600.000 euros.

« Tornar al llistat de notes de premsa

Desitgeu rebre les notes de premsa a la vostra adreça electrònica? Subscriviu-vos-hi