Netflix Inc.

09/22/2021 | Press release | Distributed by Public on 09/22/2021 16:01

Netflix achiziționează legendara Roald Dahl Story Company →

Suntem încântați să anunțăm că Roald Dahl Story Company (RDSC) și Netflix își unesc forțele pentru a oferi fanilor existenți și viitori unele dintre cele mai îndrăgite povești ale lumii în moduri noi și creative.

Această achiziție are la bază parteneriatul pentru crearea de seriale animate, demarat cu trei ani în urmă. De exemplu, cineastul distins cu premiul Oscar Taika Waititi și Phil Johnston, nominalizat la Oscar, lucrează acum la un serial bazat pe universul din Charlie și Fabrica de ciocolată. În plus, colaborăm cu Sony și Working Title la o adaptare după Matilda The Musical.

Aceste proiecte ne-au ajutat să întrezărim perspectiva unei inițiative mult mai ambițioase: crearea unui univers unic pentru filmele și producțiile TV de animație și live-action, publicare, jocuri, experiențe captivante, reprezentații teatrale, produse pentru consumatori și multe altele. Cărțile lui Roald Dahl au fost traduse în 63 de limbi și vândute în peste 300 de milioane de exemplare în întreaga lume, cu personaje ca Matilda, Marele Uriaș Prietenos, Fantasticul domn Vulpe, Willy Wonka și The Twits, care au încântat generații întregi de copii și adulți. Aceste povești și mesajele lor despre forța și capacitățile tinerilor par a fi mai relevante ca niciodată.

Deși vom prezenta publicului larg povești clasice în formate noi, ne dorim să le menținem spiritul unic și temele universale ale imprevizibilului și bunătății, adăugând un strop de magie.

Dorim să le mulțumim tuturor celor care au contribuit la această minunată poveste până acum. Privind către viitor, suntem încântați să putem continua relațiile strânse de colaborare pe care RDSC și le-a creat cu deținătorii actuali ai drepturilor de autor, edituri, teatre și parteneri din industria divertismentului, precum și cu mulți alții, pentru a proteja și cultiva minunata moștenire reprezentată de aceste povești îndrăgite.

Într-o secvență din James și piersica uriașă, Buburuza spune: "Suntem pe cale să vizităm cele mai încântătoare locuri și să vedem cele mai minunate lucruri!", iar Miriapodul răspunde, "nu putem ști ce vom vedea!". Netflix și Roald Dahl Story Company împărtășesc o mare dragoste pentru povești și ambele își doresc să atragă un număr cât mai mare de fani de pretutindeni. Împreună, avem ocazia extraordinară de a adăuga o mulțime de capitole noi acestor povești îndrăgite, care vor încânta generații întregi de copii și adulți.

Note pentru editori

Tranzacția va fi finalizată după ce sunt obținute toate aprobările impuse prin reglementări și după parcurgerea altor etape specifice.

Despre Netflix:

Netflix este liderul global al serviciilor de divertisment prin vizionare online, cu peste 209 milioane de abonați din peste 190 de țări care se bucură de seriale, documentare și lungmetraje într-o mare varietate de genuri și limbi. Abonații au acces nelimitat la conținut, oricând și oriunde, pe orice tip de dispozitiv conectat la internet. Aceștia pot reda, întrerupe și relua vizionarea, fără publicitate sau angajamente.

Despre The Roald Dahl Story Company

Roald Dahl Story Company are misiunea de a proteja și dezvolta valoarea culturală a poveștilor lui Roald Dahl, a personajelor și universului său unic. Cu vânzări ce se ridică la 300 de milioane de cărți și un exemplar vândut la fiecare 2,6 secunde, poveștile lui Roald Dahl continuă să crească în popularitate la nivel global, atrăgând noi fani prin inovațiile sale, atât prin intermediul cărților, al divertismentului, cât și prin alte abordări. Roald Dahl Story Company își dorește să împărtășească mesajele pozitive aflate în centrul tuturor poveștilor lui Roald Dahl, mesaje despre forța și capacitățile tinerilor și despre puterea bunătății. În centrul tuturor activităților RDSC se află încrederea în acest mesaj și în importanța sa din ce în ce mai mare. În fiecare an, compania donează 10% din profitul operațional către organizații care susțin tinerii și categoriile dezavantajate, cum ar fi Partners in Health și Roald Dahl's Marvellous Children, care oferă servicii medicale celor care au cea mai mare nevoie de ele.