UAB - Universitat Autònoma de Barcelona

09/09/2019 | Press release | Distributed by Public on 09/09/2019 03:03

09/09/19 Comunitat - Els estudiants de la UAB escullen els seus delegats i delegades

09/09/2019

La figura del delegat o delegada és vital pel seguiment acadèmic de les titulacions i és ara, les primeres setmanes del curs, quan els estudiants escullen els qui seran els seus representants aquest any. El delegat/da és l'interlocutor entre el grup acadèmic i la facultat; és qui detecta les necessitats del grup i actua per solucionar problemàtiques o fomentar les bones pràctiques a l'aula. A més, representa els interessos del grup i la seva tasca principal és realitzar el seguiment acadèmic de la titulació. A través de les trobades de les Comissions docents, que generalment es reuneix un cop al semestre, s'avaluen les assignatures que cursa el grup acadèmic i es plantegen possibles millores. També està en contacte amb el deganat de la facultat, especialment amb el coordinador/a de titulació i el vicedegà/na d'alumnat, i amb Dinamització Comunitària a través de elCens de delegats/des de grup acadèmic.

És per això que ja la primera setmana de curs es posen en marxa les eleccions. Per aquells alumnes que arriben per primer cop a la UAB, la unitat de Dinamització Comunitària, en col·laboració amb la facultat, explicarà les funcions dels delegats/des per a totes aquelles persones que dubtin si presentar-se com a candidats/es. La setmana següent, es tornarà a l'aula per realitzar les eleccions i escollir delegat/da. Els delegats/des de cursos superiors, si el grup està conforme, poden renovar el seu càrrec a través del formulari que trobaran a la Guia del delegat/da.

Un cop escollits, els delegats/des reben el suport de la universitat a través de la facultat i del Cens de delegats/des de grup acadèmic, gestionat per Dinamització Comunitària. Tenen accés a un Moodle específic de delegats, on podran treballar en xarxa i planificar l'assistència a les formacions, que s'ofereixen mensualment i on es donen les eines essencials per realitzar la tasca de delegat/da. A més, des del correu [email protected], se'ls dóna un suport directe i personalitzat.