Ajuntament de Lleida

06/17/2017 | Press release | Distributed by Public on 06/17/2017 14:14

La Paeria s’il·lumina de taronja en solidaritat amb la lluita contra la leucèmia

L'Ajuntament de Lleida s'ha sumat un any més a la campanya 'Imparables contra la Leucèmia', impulsada per la Fundació Josep Carreras per lluitar contra aquesta malaltia, i ha il·luminat la façana de la Paeria de color taronja, que identifica l'entitat, alhora que ha col·laborat en la jornada festiva i divulgativa que ha tingut lloc a la tarda a la plaça Sant Joan.

Durant el dia d'avui, els voluntaris de la fundació han volgut sensibilitzar la societat sobre aquest grup de malalties oncològiques de la sang. La proposta ha estat enviar missatges solidaris, amb la paraula 'demà' al 28027, per recaptar fons per fer recerca. L'acció s'ha fet arreu de l'Estat espanyol, i a Lleida s'ha concretat amb activitats variades per a tothom.

Des de les 6 de la tarda, a la plaça Sant Joan, hi ha hagut actuacions dels castellers Marracos de la UdL, exhibicions de taekwondo, Zumba i la presència del Banyetes, mentre el grup Dibuixants Urbans de Lleida han plasmat la seva visió artística de la festa.

La tinent d'alcalde Montse Parra i el regidor Joan Vilella han saludat els voluntaris de la Fundació, tot agraint-los la tasca que desenvolupen.

En finalitzar les actuacions a la plaça Sant Joan, un grup de voluntaris lleidatans de la Fundació Josep Carreras, que han col·laborat en la jornada, s'han atansat fins a l'Ajuntament de Lleida per assistir al moment que s'ha il·luminat la façana de la Paeria de color taronja, acte en el qual ha estat present el tinent d'alcalde i regidor de Polítiques per als Drets de les Persones, Xavier Rodamilans.

El grup de voluntaris 'Imparables contra la Leucèmia' han centrat enguany la campanya a sensibilitzar la societat de la importància de fer-se donant de moll de l'os, per poder fer front a aquesta malaltia, així com la importància de donar de recursos en tots els àmbits per aconseguir una diagnosi cada cop més precoç, ja que segons el tinent d'alcalde Rodamilans, no hi ha cap malaltia incurable si se sap detectar a temps.

Trini Tucho, una de les responsables d''Imparables contra la Leucèmia' va indicar ahir en la roda de premsa de presentació de la campanya la importància de fer-se donant per salvar vides, ja que 4 de cada 5 diagnosticats amb leucèmia acaben necessitant un trasplantament.