Ajuntament de Lleida

06/17/2017 | Press release | Distributed by Public on 06/17/2017 08:55

Unes 700 persones aprofiten els ‘Diumenges de portes obertes’ per descobrir el patrimoni de la Lleida secreta

La visita a la 'domus' de l'Auditori és la darrera oportunitat de la temporada per gaudir dels 'Diumenges de Portes Obertes', amb la qual la Secció de Patrimoni Cultural Històric i Artístic-Arqueologia de l'Ajuntament de Lleida tanca la programació semestral, que ha permès a uns 700 lleidatans conèixer de prop el patrimoni que s'amaga a l'interior de la ciutat.

Des del 15 de gener, que es va iniciar la temporada amb la visita a les Adoberies de la rambla Ferran, fins avui, 679 persones han passat pels quatre equipaments que gestiona aquest departament de la Regidoria de l'Hàbitat Urbà i Rural i la Sostenibilitat: les muralles d'Anselm Clavé, la Domus de l'Auditori, el dipòsit de l'Arxiu Arqueològic i les Adoberies.

Les restes històriques que més visitants han atret aquest semestre han estat les adoberies. Fins a 254 persones les han conegut de prop i s'han assabentat de la importància que va tenir el comerç de la pell a la Lleida medieval. Les muralles amagades al portal de Magdalena, vestigi de la fortificació de la ciutat en diferents èpoques, han atret 221 persones; mentre que la casa romana de l'Auditori ho ha fet amb 121 (encara manquen comptabilitzar les que passaran demà). Per la seva part, la visita a l'Arxiu Arqueològic, l'únic que requeria cita prèvia per organitzar els grups, ha tingut una afluència de 83 visitants.

La Secció de Patrimoni Cultural Històric i Artístic-Arqueologia de l'Ajuntament de Lleida ja està treballant en la propera temporada de visites culturals a aquests equipaments, que es reprendran després de l'estiu, donat l'èxit que està tenint entre els ciutadans des que es van iniciar.