AGF A/S

09/23/2021 | Press release | Distributed by Public on 09/23/2021 16:35

Videre: Vi vandt i Valby

AF: AGF - 23. september 2021

Torsdag aften tog vi hul på denne sæsons Sydbank Pokalen med en udekamp i Valby mod BK Frem. Et historisk møde og 97'ende gang de to traditionsrige klubber tørnede sammen i dansk fodbold.

Det synes vejrguderne dog ikke var værd at markere, så de havde planlagt en stiv kuling ind over København og Sydhavnen, der naturligt nok påvirkede spillet på den kunstgræsbane, der nu ligger på stadion i Idrætsparken i Valby, som denne efterårsaften var velbesøgt af både lokale entusiastiske fans og mange AGF'ere. Næsten tusind i alt var på plads i udebaneafsnittet! Fantastisk!

Første chance tilfaldt gæsterne, da vi fik et frispark tæt på Frems felt som Jesper Juelsgård sendte snært forbi trekanten.

Ellers lagde vi påpasseligt ud på en svær bane med omhyggelighed i defensiven, når værterne lurede på omstillinger, som de fik nogen stykker af, da vi lagde ud med en del boldbesiddelse. Men hver gang fik vi standset situationerne inden de blev rigtig farlige

Vi blev til gengæld farlige efter tyve minutters tid - rigtig farlige. Først fandt en velspillende Oliver Lund, Jon Thorsteinsson tæt under mål. Og her svigtede islændingen ikke og kunne bringe os foran. Kort efter var det en lignende situation. Her var det så blot Dawid Kurminowski, der var skarpretteren og 2-0 til AGF stod der pludseligt indenfor to minutter.

Men vi var ikke færdige. For kort efter fandt et hjørnespark Oliver Lund, der headede på mål og egentlig burde være krediteret målet. Men da bolden ramte TK på vejen fik vores unge forsvarer kredit for målet i de officielle pokalstatistikker.

Mere skete der ikke inden pausen, andet end et par sporadiske chancer til begge hold. Første halvleg havde nu også været fin - set med århusianske briller.

Anden omgang startede med hjemmeholdt i teten i deres jagt på at komme tilbage i kampen. Og de kom blandt andet til nogen farlige muligheder efter hjørnespark. Men hver gang det brændte på var Jesper Hansen på plads i sit mål.

Vores første store chance i 2. halvleg kom efter et lille kvarter, hvor Jon Thorsteinsson blev flot spillet fri. Men desværre var han offside. Frem fortsatte med at klø på og havde i perioder i 2. halvlegs begyndelse presset os lidt for meget tilbage. Men de skulle jo også op og score tre for at holde liv i håbet om pokalavancement, mens vi var komfortable med at afvente lidt.

En trible indskiftning efter 65 minutter fik lidt mere drev i gæsterne igen. Tæt på de 75 minutter fik vi et hjørnespark som Frederik Tingager var tæt på at heade i kassen. Men fortsat 0-3 på tavlen i Valby.

Det tætteste 2. halvleg kom på et mål mere var da Patrick Mortensen til sidst i kampen kom i gennem efter en flot aktion, men måtte se sin afslutning på overliggeren.

Så efter en professionel og gedigen indsats er vi nu videre i Sydbank Pokalen med en 3-0 sejr over BK Frem.
Næste kamp er på mandag, når vi inviterer til stor fødselsdagsfest i Ceres Park før vores kamp mod SønderjyskE i 3F Superligaen.

Køb din billet til den kamp her »>

BK Frem - AGF / Sydbank Pokalen, 3. runde / Valby Stadion
0-3 (0-3)

19' 0-1: Jon Thorsteinsson
20' 0-2: Dawid Kurminowski
22' 0-3: Oliver Lund

Tilskuere: 3.319 (967 i udebaneafsnittet)

MoM: Oliver Lund