Government of Andorra

02/17/2017 | Press release | Distributed by Public on 02/17/2017 03:35

Quatre dels youtubers més populars se citen al Saló del Videojoc i Internet

Unicef oferirà un video en realitat virtual per conscienciar sobre els camps de refugiats sirians. Andorra Telecom presentarà el canal Movistar eSports que integrarà proximament a l'oferta de TV

Sumen milions de seguidors gràcies als seus videos a Internet. Quatre dels youtubers espanyols més famosos participaran al Saló del Videojoc, organitzat per Andorra Telecom, que se celebra des de divendres fins diumenge a Escaldes-Engordany.
El duet format per StaXx i ByAbeel, amb 35,9milions i 925.000 seguidors al seu canal de youtube, estaran presents al saló dissabte a la tarda entre les 15:30 i les 17:30 hores. L'endemà, diumenge, serà el torn de Grefg i de Torete que, en la mateixa franja horària, també visitaran al saló. Grefg compta amb 3,9 milions de subscriptors mentre que el Torete se situa en els 733.000.
És el segon any consecutiu que reputats youtubers visiten el Saló del Videojoc. L'any passat van ser Vegetta777 i Willy Rex, segon i tercer del rànquing espanyol. Els youtubers, especialistes en videojocs, compartiran experiències amb els visitants del saló i signaran autògrafs.
La realitat virtual dels camps de refugiats
El saló comptarà en aquest edició amb un espai de realitat virtual d'UNICEF destinat a endinsar-se en la realitat dels camps de refugiats sirians. Concretament, el visitant tindrà ocasió de visionar 'Clouds over Sidra', una història produïda per la Millenium Commission de les Nacions Unides i que narra la història de la Sidra, una nena de 12 anys, que viu al camp de refugiats jordà de Za'atari.
Inés Martí, responsable de Patrocinis i RSC d'Andorra Telecom, ha subratllat el compromís de la companyia amb les accions desenvolupades per UNICEF, com evidencia el conveni entre les dues entitats. Martí, que ha estat acompanyada per la directora d'UNICEF, Marta Alberch, ha destacat igualment la voluntat d'aprofitar una plataforma eminentment lúdica com és el saló per difondre un missatge de conscienciació entre els joves sobre una realitat tan colpidora com és la dels refugiats sirians.
Andorra Telecom també aprofitarà el Saló per donar a conèixer entre el públic el projecte de renovació de la fibra òptica. L'espai destinat al Saló al hall de l'Illa Carlemany disposarà d'un punt específic on es podrà visualitzar una connexió en format 4K i es realitzaran test de velocitat amb la nova xarxa, que permet arribar fins a 300 Mgps.
Inés Martí ha donat a conèixer també que ja s'han assolit els 250 inscrits en els tornejos online i que el Saló comptarà amb 13 voluntaris per donar suport als visitants.
Canal Movistar eSports
El Saló també servirà per anunciar que la plataforma de televisió d'Andorra Telecom, distribuïdora dels continguts de Movistar+, inclourà en la seva oferta el nou Canal eSports, dedicat als videojocs.
El nou canal, que no comportarà cap cost addicional pels clients del paquet Movistar+Familiar, està previst que arrenqui el dia 25 de febrer en el canal 80, fins ara ocupat pel canal 40 Principales, que finalitza les seves emissions. El canal 40 Principales deixarà d'emetre's el dia 18 de febrer.
Movistar eSports és la gran aposta de Movistar pel món dels videojocs. Compta amb els drets de les millors competicions espanyoles i internacionals de l'ESL (Electronic Sport League) i emetrà en directe un total de 13 tornejos durant el 2017. Cada esdeveniment comptarà amb fins a 25 hores de directe i 50 hores de prèvia.
La seva oferta es complementa amb reportatges, entrevistes i notícies al voltant de l'univers del videojoc. També disposarà de contingut específic relatiu al centre d'alt rendiment dels Riders, la Movistar Game House, amb el seguiment dia a dia de l'equip.
El mercat dels videojocs suposa a nivell mundial al voltant de 1.700 milions de gamers. L'aposta de Movistar per aquests continguts es complementa amb contingut específic als canals Deportes 1 i Deportes 2 i a #0, que dedicarà un espai diari de notícies sobre el món eSports en l'informatiu Minuto #0
Movistar eSports es podrà veure en la plataforma de Movistar+ Multidispositius, tant en directe com a la demanda. Aquesta plataforma permet consumir continguts de TV des de qualsevol terminal (smartphones, tablets, Smart TVs, ordinadors o consoles) i en qualsevol moment.