Ministry of the Interior of the Republic of Slovenia

12/06/2017 | Press release | Distributed by Public on 12/06/2017 08:40

V okviru vladnega obiska ministrica obiskala PMP Obrežje in PP Brežice

6. 12. 2017

V okviru vladnega obiska ministrica obiskala PMP Obrežje in PP Brežice

Danes, 6. decembra 2017, je v okviru vladnega obiska v Posavju vodstvo ministrstva in policije obiskalo Postajo mejne policije Obrežje in Policijsko postajo Brežice.

Uvodoma je direktor Policijske uprave Novo mesto Janez Ogulin predstavil trenutne razmere na tem območju in povedal, da so policistke in policisti PU Novo mesto pri svojem delu uspešni. Tako je bila v letu 2017 na območju PU Novo mesto zabeležena 67,6 % raziskanost kaznivih dejanj, pohvalijo se lahko tudi z uspešno zaključenimi akcijami, v katerih so sodelovali tudi s policijami iz drugih držav. Stanje na področju javnega reda in miru je ugodno, tudi prometna varnost je primerljiva z lanskim letom.

Ministrica za notranje zadeve mag. Vesna Györkös Žnidar je pohvalila delo policistk in policistov na tem območju in izpostavila pomembno vlogo PU Novo mesto pri varovanju državne meje z Republiko Hrvaško.

Včeraj, 5. decembra 2017, pa se je vodstvo ministrstva in policije v okviru vladnega obiska v Zasavju srečalo s policistkami in policisti Policijske postaje Hrastnik.