Results

GAIS - Göteborgs Atlet- & Idrottssällskap

02/22/2020 | News release | Distributed by Public on 02/22/2020 13:36

Erik Westgärds får kontrakt med A-truppen

Den lovande målvakten Erik Westgärds har skrivit på ett lärlingskontrakt med GAIS.

Grönsvart knyter nu ytterligare en talangfull akademispelare tydligare till A-truppen då Erik Westgärds skrivit på ett kontrakt som sträcker sig till och med säsongen 2022. För den som följt A-laget på träningar under säsongsupptakten har ni säkert sätt den långe målvakten agera mellan stolparna. Han har också klarat av att göra sin A-lagsdebut då han avlöste Mattias Karlsson mellan stolparna i årets första träningsmatch mot Varbergs BoIS.

Jonas Östergaard, fotbollsansvarig i GAIS styrelse, kommenterar:

- Vi har varit tydliga med att vi ser stor potential i Erik och nu har vi bekräfta det genom att knyta honom tydligare till A-laget. Förhoppningsvis blir det lite enklare för honom att fortsätta att satsa parallellt på både skolan och fotbollen. Nu har vi tre målvakter som går bra ihop och som driver varandra till att utvecklas och vi hoppas att det ska bidra till att vi får se mycket mer av Erik i GAIS framöver.

Tomas Vainio, målvaktstränare i GAIS, kommenterar:

- I Erik har GAIS en talang som har alla förutsättningar att spela på elitnivå i framtiden. Han är inte bara en riktigt bra målvakt utan också en kille som varje dag jobbar hårt för att bli bättre. Att han nu fått ett lärlingskontrakt lägger grunden för att vi ska kunna fortsätta att jobba långsiktigt och han kommer att träna alla förmiddagspass med A-truppen. Jag är övertygad om att vi kommer att få se mycket mer av Erik i A-laget under de kommande åren.

GAIS gratulerar Erik Westgärds till hans första kontrakt och vi ser fram emot att följa den fortsatta grönsvarta karriären.

Du kan läsa mer om andra akademikillar som spelat med A-laget tidigare under säsongen i denna artikel.