AZS - Atletska Zveza Slovenije

08/08/2018 | News release | Distributed by Public on 08/08/2018 16:49

Janežič zanesljivo v finalu EP V Berlinu

Berlin, 08. avgusta

Luka Janežič je na evropskem prvenstvu v atletiki v Berlinu v tretji polfinalni skupini na 400 m zasedel drugo mesto in se 44,93 po mestih neposredno uvrstil v finale, ki bo v petek ob 21.05. Janežič, ki je skupno dosegel četrti izid, je na prejšnjem prvenstvu leta 2016 v Amsterdamu zasedel peto mesto.

Luka je še enkrat dokazal, da je pravega testa in po nastopu napovedal boj za medalje: 'Težko je bilo psihično zdržati to sezono. Prvič sem se srečal s poškodbami in je to vplivalo na mojo samozavest. Odločitev, da odpovemo nekatera tekmovanja pre EP, je bila pravilna. Osredotočil sem se na evropsko prvenstvo in smo s trenerjem in fizioterapeutom Khalidom Nasifom naredili vse, da pridem v Berlin optimalno pripravljen. Ko sem se postavil v štartni blok, sem si rekel, da moram iti na polno, ker sem vedel, da je to edina možnost, da se urstim v finale. V petek bom poskusil ponoviti današnji tek. Osredotočil se bom samo nase, ker je to edini način, da dosežem svoj cilj'.

To je bil edini slovenski nastop dneva na EP, jutri bo nastopila polovica od desetih slovenskih predstavnikov v nemški prestolnici.