Narodna Skupstina Republike Srbije

05/18/2017 | Press release | Distributed by Public on 05/18/2017 16:47

Četvrta sednica Prvog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2017. godini

Četvrtak, 18. maj 2017. 18:14

Predsednica Narodne skupštine Maja Gojković sazvala je Četvrtu sednicu Prvog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2017. godini za četvrtak, 18. maj, sa početkom u 10 časova.

Pre prelaska na rad, predsednici, odnosno, ovlašćeni predstavnici poslaničkih grupa, narodni poslanici Slaviša Ristić, Boško Obradović, Miroslav Aleksić, Balša Božović, Marijana Maraš, Vojislav Šešelj, Marjan Rističević, Saša Radulović i Ljubiša Stojmirović, zatražili su obaveštenja i objašnjenja u skladu sa članom 287. Poslovnika Narodne skupštine.

U nastavku rada Narodna skupština usvojila je sledeći dnevni red:

1. Predlog zakona o dopuni Zakona o osiguranju depozita, koji je podnela Vlada Srbije;

2.Predlog zakona o dopuni Zakona o Agenciji za osiguranje depozita, koji je podnela Vlada Srbije;

3.Predlog zakona o davanju garancije Republike Srbije u korist Nemačke razvojne banke KfW, Frankfurt na Majni, po zaduženju Javnog preduzeća ''Elektroprivreda Srbije'', Beograd (Projekat 'Modernizacija sistema za otpepeljivanje TE Nikola Tesla A', koji je podnela Vlada Srbije;

4.Predlog zakona o davanju garancije Republike Srbije u korist Nemačke razvojne banke KfW, Frankfurt na Majni, po zaduženju Akcionarskog društva 'Elektromreža Srbije', Beograd (Regionalni program energetske efikasnosti u prenosnom sistemu), koji je podnela Vlada Srbije;

5.Predlog odluke o izmeni Odluke o izboru članova i zamenika članova odbora Narodne skupštine Republike Srbije, koji je podnela Poslanička grupa Demokratska stranka;

6.Predlog odluke o izmenama Odluke o utvrđivanju sastava stalnih delegacija Narodne skupštine Republike Srbije u međunarodnim parlamentarnim institucijama, koji je podnela predsednica Narodne skupštine.

Narodna skupština prihvatila je predlog narodne poslanice Maje Gojković da se obavi zajednički načelni i jedinstveni pretres o svim tačkama dnevnog reda sednice.

U daljem radu Narodna skupština vodila je zajednički načelni i jedinstveni pretres o svim tačkama dnevnog reda sednice. U ime predlagača , predloge zakona obrazložili su ministar finansija Dušan Vujović i ministar energetike Aleksandar Antić.

Do kraja sednice narodni poslanici vodili su zajednički načelni i jedinstveni pretres o svim tačkama dnevnog reda sednice.

Narodna skupština nastavlja sa radom u petak, 19. maja, u 10 časova.