Netflix Inc.

01/20/2021 | Press release | Distributed by Public on 01/21/2021 13:52

Netflix UK lansează comanda pentru Heartstopper, un nou serial cu actori reali cu opt părți, de la See-Saw Films

Motivele pentru care această poveste merită să fie prezentată

Din clipa în care See-Saw ne-a prezentat-o pe Alice Oseman, creatoarea, artista și scenarista din spatele Heartstopper, am știut că avem în față o propunere extraordinară. Am înțeles imediat nu numai că Alice a creat aceste personaje geniale, captivante și emoționante, ci și că universul în care acestea trăiesc este unul la care publicul se poate raporta, dar în același timp este o lume la care se poate visa. Totul este emoționant și construit cu mare măiestrie. Pentru a spune o poveste de dragoste înfiripată între doi băieți care s-au cunoscut la școală, este nevoie de o viziune creativă deosebită și de determinare, iar Alice a demonstrat pe deplin că dispune de toate acestea.

Heartstopper a debutat în 2016 sub forma unor benzi desenate online și nu este de mirare că un asemenea proiect genial nu a avut nevoie de prea multă vreme pentru a aduna o mulțime de fani fideli. Aceste romane grafice sunt superbe, te țin cu sufletul la gură și au un stil unic, dulceața și romantismul împletindu-se cu firele narative bazate pe o intrigă contemporană și captivantă. Charlie și Nick, personajele principale, se întâlnesc la școală și devin treptat prieteni, înainte de a se înfiripa între ei o relație romantică. Tensiunea sentimentală dintre ei este prezentată într-o manieră genială și, pe tot parcursul poveștii, am simțit atât bucurie, cât și emoție pentru ei. Când am început să dezvoltăm proiectul, am decis împreună că, având în vedere viziunea ei atât clară, cel mai bun lucru ar fi ca tot Alice să se ocupe de adaptare și să scrie scenariul episoadelor. Acest lucru a dat roade și suntem încrezători că cele opt episoade pe care le-am comandat se vor ridica la înălțimea așteptărilor fanilor actuali și, în același timp, vor atrage noi segmente de public. Alice are numai 26 de ani, însă talentul ei de povestitoare este incredibil.

Suntem dedicați ambiției noastre de a oferi divertisment pentru întreaga lume, iar acest lucru presupune crearea unui conținut de cea mai bună calitate pentru publicul larg. Suntem conștienți mai ales de faptul că publicul mai tânăr caută povești pline de onestitate, la care să se poată raporta și care abordează subiecte din viața reală, fără să evite elementele care au legătură cu propria viața.

Această poveste merită să fie spusă. Mai mult decât oricare proiect la care am lucrat de-a lungul carierei, Heartstopper mi-a creat sentimentul că nu se poate să nu reușim. În afara contribuției lui Alice, Heartstopper este regizat de apreciatul Euros Lyn, iar echipa de la See-Saw Films este cea mai potrivită pentru a da viață acestui univers.

Mă mândresc tare mult cu faptul că am ocazia să susțin povestea lui Charlie și a lui Nick. Ne dorim din tot sufletul ca tinerii să se poată regăsi în conținutul oferit și sperăm că, indiferent de vârstă sau identitatea asumată, mulți oameni se vor putea regăsi în acest serial îndrăzneț și optimist.