Universitat Pompeu Fabra

10/11/2017 | News release | Distributed by Public on 10/11/2017 03:22

La UPF consolida la seva aliança estratègica amb la xarxa d’universitats Europaeum

El passat 2 d'octubre membres de la UPF van participar en la trobada de la xarxa d'universitats Europaeum, de la qual la Universitat n'és membre, per celebrar el 25è. aniversari de l'associació.

En el marc de la celebració, que va tenir lloc a la Universitat d'Oxford, es va acordar la creació del Europaeum Scholars Programme. Un projecte dirigit als estudiants de doctorat que treballin sobre estudis europeus i que té la voluntat de fomentar el treball mulitidisciplinari i posar el focus en els afers polítics.

El curs neix davant la necessitat de l'Europaeum d'enfrontar-se als desafiaments contemporanis i formar joves compromesos a encaminar Europa cap a un futur millor. Tots els doctorands de la UPF estan convidats a participar-hi. Està previst que tingui una durada de dos anys, a partir de gener del 2018, i l'acolliran les universitats d'Oxford, Leiden, Gènova i Praga.

En la trobada també s'ha impulsat el Màster Erasmus Mundus en European Politics and Society, que s'inaugura aquesta setmana a Praga i on la UPF també hi participa.

Finalment, s'ha acordat que el Dr. Andrew Graham, president executiu de l'Europaeum, visiti la Universitat properament.

Una associació d'universitats rellevants a Europa

L'Europaeum és una xarxa de 10 prestigioses universitats líder europees fundada l'any 1992 que actua com a xarxa d'interrelació entre les universitats membres. L'associació facilita la generació d'iniciatives bilaterals o multilaterals de mobilitat, docència i investigació conjuntes, en un ampli ventall de temes vinculats a Europa.

Les universitats que formen Europaeum: