Ajuntament de Santa Coloma de Gramanet

10/11/2017 | News release | Distributed by Public on 10/11/2017 06:52

El festival d'arquitectura Open House homenatjarà la figura de Xavier Valls

L'arquitecte colomenc Xavier Valls Bauzà, artífex del Pla Popular gestat en els anys setanta i mort en l'atemptat d'Hipercor en 1987, rebrà un nou homenatge de reconeixement al seu treball en la propera edició del festival d'arquitectura Open House, que se celebrarà els dies 21 i 22 d'octubre.


Al conjunt d'edificis que obriran les seves portes per ser visitats, s'uneixen aquest any els espais que van ser projectats per Valls, com les escoles Les Palmeres, Rosselló Pòrcel i Salvat Papasseit o la masia de Can Mariner, a la qual s'accedeix per la plaça que porta el seu nom. El 17 d'octubre (18.00), el Centre Cívic de Can Mariner, un dels edificis projectats per Valls, acollirà l'acte de presentació de l'Open House i de les activitats complementàries que es faran a la nostra ciutat dins del festival, i aquest any, especialment, per donar a conèixer l'obra local més emblemàtica de Xavier Valls. La presentació, oberta a totes les persones interessades, comptarà amb la participació de l'alcaldessa Núria Parlon; la directora del Festival Open House, Elisenda Bonet; la periodista autora del llibre Pla Popular, Odeia A-Etxearte, i l'arquitecte Francesc Pedragosa.

L'Open House obrirà portes perquè siguin visitats més de 200 edificis de Barcelona i altres ciutats de l'entorn, com Santa Coloma de Gramenet, que participa en aquest festival des de fa cinc anys. Més informació, a www.48hopenhousebarcelona.org.