Dijamant AD Zrenjanin

07/11/2018 | News release | Distributed by Public on 07/11/2018 01:11

Slatke letnje šeme – Expert za ljubav (i čizkejk)

Sećate se onog vremena kada smo trčali do poštanskog sandučeta (a neki od nas i čekali poštara na početku ulice) da proverimo da nije slučajno stiglo pismo od naše drage primorkinje vile ili našeg dragog primorca? Ili, kada se vratimo sa bazena pa ispitujemo baku da se seti ko nas je zvao na fiksni i tačno šta je ta osoba rekla, od početka do kraja tog prekratkog razgovora. Da li je zvučala veselo ili stidljivo, da li je delovalo da je ta osoba zaljubljena u nas i da li je možda htela da nas vodi u bioskop ili pozove na žurku. Jadna baka bi muku mučila i imena da se seti a kamoli da odgovori na ta pitanja.

Pa onda, sva ona lutanja po kraju za vreme letnjeg raspusta, a sve sa ciljem da ga/je vidimo. Od košarkaških terena gde se skupljala starija ekipa, preko keja pa do školskog dvorišta ili ispred obdaništa - srce bi treperilo kao ludo ako bi krajičkom oka spazili poznati duks ili pletenicu.

Da, svima nam je dobro poznat taj osećaj. Ime mu je prva ljubav. Ona za koju se dnevniku kunemo da nikada neće proći ali se isto ponašamo gordo i hladno kada se sretnemo jer, Bože moj, 'taman posla da me provali!'… A i malo se oduzmemo pa ne možemo baš da govorimo a ako se desi da par reči i pobegne, kajemo se i gorke suze lijemo jer su uglavnom potpuno nesuvisle i simpatiju ostave u potpunom rebusu.

Slatka li je ta ljubav. Taman kad mislimo da muke ne mogu biti slađe, desi se Njegovo Veličanstvo Prvi Poljubac, posle koga počinje jedna nova era života. Kao što se civilizacija deli na vreme pre i posle Hrista, tako se i naši mali životi dele na pre i posle prvog poljupca.

Po statistikama (a kada kažemo statistika, mislimo na sličnost iskustva naših najbližih prijatelja a i po logici stvari), većina prvih poljubaca se dešava u letnjem periodu. Tačnije, tokom raspusta i to njegove prve polovine. Dakle, jul.