Results

Ministry of Finance of the Croatian Republic

01/13/2020 | Press release | Distributed by Public on 01/13/2020 04:53

Potpredsjednik Marić primio u radni posjet ministricu financija i gospodarstva Republike Albanije gđu. Anilu Denaj

13. siječnja 2020.

Potpredsjednik Marić primio je u radni posjet ministricu financija i gospodarstva Republike Albanije gđu. Anilu Denaj te Nj.E. gospodina Podu, veleposlanika Republike Albanije u Republici Hrvatskoj te njihove suradnike. U izaslanstvu Republike Hrvatske bili su i državni tajnik gospodin Zdravko Zrinušić te pomoćnik ministra i ravnatelj Carinske uprave gospodin Hrvoje Čović, kao i predstavnici Porezne uprave Republike Hrvatske.

Tijekom posjeta, potpredsjednik Marić i ministrica Denaj iskazali su zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom, te je naglašena namjera jačanja daljnje suradnje i razmjene znanja i iskustava, osobito u području rada poreznih i carinskih uprava dvaju država.

U razgovoru su se dotaknuli i tema vezanih uz Europsku uniju i proces pristupanja Republike Albanije europskim integracijama pri čemu su se složili su se da susjedne zemlje trebaju pružati podršku jedna drugoj. U tom smislu potpredsjednik Marić informirao je o iskustvima u provedbi ključnih reformi te je istaknuo izazove s kojima se danas susreću države članice Europske unije.

Na kraju susreta ministrica Denaj je iskoristila i ovu priliku za zahvalu Republici Hrvatskoj na iskazanoj solidarnosti i spremnost na pomoć Albaniji nakon snažnog potresa koji se dogodio krajem studenog 2019. godine.