Ski Association of Slovenia

02/16/2017 | News release | Distributed by Public on 02/16/2017 01:00

Zadnja deskarska predolimpijska generalka

16.02.2017

Konec tedna se bodo na predolimpijski generalki, kot zadnji med deskarji, pomerili še deskarji in deskarke v snežnem žlebu. Tekma v Bokwangu bo hkrati zadnja izmed štirih letošnjih za svetovni pokal. V najprestižnejši disciplini prostega sloga bodo v centru pozornosti globalno prepoznavni zvezdniki tega športa iz ZDA, Avstralije in Švice, slovenske barve pa bo zastopala letos klasična ˝HP posadka˝: Tim Kevin Ravnjak, Tit Štante, Max Kralj Kos, Kaja Verdnik in Eva Kralj. V petek (17.2.) bodo v žlebu Phoenix parka na sporedu kvalifikacije, v nedeljo (19.2) pa še po tri finalne vožnje najboljših šest deklet in deset fantov.

Tit Štante na uradnem treningu v Bokwangu. (foto: GEPA)

Medtem ko je trener Matevž Pristavec z našim prvim adutom, Velenjčanom Timom Kevinom Ravnjakom, v Korejo prispel neposredno s kanadskega Quebeca, kjer je tekmoval na tekmah za svetovni pokal v snežnem parki in skokih prostega sloga, so preostali naši deskarji (Tit Štante, Max Kralj Kos, Kaja Verdnik in Eva Kralj) na prizorišče naslednjih olimpijskih iger že pred njima prispeli od doma, kjer so opravili še zadnji sklop priprav pred odhodom na zadnjo tekmo sezone za svetovni pokal v snežnem žlebu. Trenerja Pristavca in deskarskega ˝triatlonca˝ Tima Kevina Ravnjaka (je eden redkih, ki redno nastopa v vseh treh disciplinah prostega sloga) je na poti tudi tokrat spremljala smola, saj je znova zamujala prtljaga z opremo. ˝Za nami so prvi uradni treningi. Žleb je v odličnem stanju! Tudi vreme nam zaenkrat dobro služi. Sončno je in hladno, malo pod ničlo. Zaenkrat je torej vse ok, čeprav nam vremenarji napovedujejo nekaj vetra,˝ s Koreje sporoča Pristavec, ki se nadeja, da bo tako tudi ostalo in vreme ne bo tako muhasto, kot je bilo na zadnjih tekmah v Severni Ameriki. ˝Konkurenca? Močna, zelo močna. Vsi najboljši so tu. Kljub temu se za naše deskarje in deskarke, ne bojim. Že v Laaxu so se, predvsem tu mislim na Tim Kevina, zelo izkazali prav na tekmi v najbolj izostreni mednarodni konkurenci,˝ je o ekipi z Ravnjakom na čelu še dodal naš trener. Ravnjak je edini izmed naših aktualnih reprezentantov, ki že ima olimpijske izkušnje, na naslednjih pa namerava tekmovati v vseh treh disciplinah prostega sloga.

Na predolimpijski preizkušnji v žlebu bo v ženski konkurenci prva favoritinja mlada Američanka Chloe Kim, ki ji globus za skupno zmago v žlebu teoretično še lahko prevzame le Kitajka Jiyau Liu, toda verjetnost za presenečnje je, realno gledano, nizka. Bolj napet bo boj za globus pri moških, kjer je trenutno vodilni Američan Chase Josey. Sledi mu zmagovalec letošnjih X iger in aktualni svetovni prvak Scotty James iz Avstralije, pa švicarski zvezdniški dvojec Patrick Burgener - Jurij Podlačikov in ameriški superzvezdnik Shaun White. V igri za globus so, vsaj teoretično, še Whiteovi rojaki Gregory Bretz, Louie Vito in Ryan Wachendorfer. Če tej zvezdniški zasedbi dodamo še preostale Evropejce s Skandinavci na čelu, lahko pridemo do zaključka, da se nam obeta odlična tekma vredna ogleda.

Spored, rezultati »>

Nazaj