Information Commissioner

01/11/2018 | Press release | Distributed by Public on 01/11/2018 04:33

Vabilo na posvet ob Evropskem dnevu varstva osebnih podatkov

+- 11.01.2018

Informacijski pooblaščenec Republike Slovenije
in Gospodarska zbornica Slovenije

V A B I T A

na posvet
ob Evropskem dnevu varstva osebnih podatkov

»Katere naloge in izzivi čakajo Pooblaščene osebe za varstvo podatkov in kaj njihovo imenovanje pomeni za organizacijo, pa tudi kaj za varstvo osebnih podatkov nasploh?«

v petek, 26. januarja 2018, ob 10. uri,

v dvorani A Gospodarske zbornice Slovenije, na Dimičevi ulici 13 v Ljubljani.

Informacijski pooblaščenec tradicionalno vsako leto ob evropskem Dnevu varstva osebnih podatkov organizira dogodek, tokrat skupaj z Gospodarsko zbornico Slovenije.

Letošnji dogodek bomo posvetili eni od pomembnih novosti, ki jih prinaša evropska reforma varstva osebnih podatkov za upravljavce - pooblaščenim osebam za varstvo osebnih podatkov (ang. Data Protection Officer - DPO). Nova uredba se začne uporabljati 25. 5. 2018, ko bodo morale biti tudi imenovane te osebe v vseh javnih organih in telesih ter v organizacijah, katerih temeljna dejavnost je sistematično in obsežno spremljanje posameznikov ali obsežna obdelava posebnih vrst osebnih podatkov.

Na posvetu bi radi izpostavili dobre prakse in izkušnje organizacij, ki jim vloga Pooblaščene osebe za varstvo osebnih podatkov ni tuja ter spodbudili izmenjavo mnenj, pogledov in izkušenj o novostih, prednostih in izzivih, ki jih čakajo po novi evropski Splošni uredbi. Skupaj s predstavniki upravljavcev in različnih strokovnjakov za varstvo osebnih podatkov torej želimo odgovoriti na ključno vprašanje, katere naloge in izzivi čakajo Pooblaščene osebe za varstvo podatkov in kaj njihovo imenovanje pomeni za organizacijo, pa tudi kaj za varstvo osebnih podatkov nasploh.
Prijave zbiramo do 24. januarja preko spletne prijavnice.
Več informacij in program.

Tradicionalno bomo podelili tudi priznanje Ambasador zasebnosti in nagrade prejemnikom certifikatov po standardu za informacijsko varnost ISO/IEC 27001.

Vljudno vas vabimo, da se nam pridružite.