Univerza v Ljubljani

02/17/2017 | News release | Distributed by Public on 02/17/2017 03:41

Na 28. Zimski univerzijadi v Kazahstanu slovenski študenti osvojili dve srebrni medalji

Datum objave: 17.02.2017

Kategorija: Aktualno na Univerzi

Slovenska študentska univerzitetna športna reprezentanca je bila med 29. januarjem in 9. februarjem 2017 na 28. Zimski univerzijadi v Kazahstanu, v srednjeazijskem mestu Almati. Številčno sicer skromna ekipa je na lestvici 56 držav udeleženk z dvema srebrnima odličjema Slovenijo uvrstila na 19. mesto.

Vseslovenska univerzitetna športna odprava na 28. Zimski univerzijadi je štela 13 športnic in športnikov iz štirih slovenskih visokošolskih zavodov. V Almati se je zbralo nekaj več kot dva tisoč športnikov študentov iz 56 držav, ki so nastopili v 12 zimskih športih. Naši športniki so nastopili v petih od 12 športnih panogah. V slovenski univerzitetni reprezentanci je bila najbolj množično zastopana Univerza v Ljubljani z osmimi predstavniki. Univerzo v Mariboru so zastopali trije športniki. Po en športnik je zastopal Univerzo na Primorskem ter samostojni visokošolski zavod DOBA.

Največ odličij so osvojili študenti iz Ruske federacije, nato - Kazahstanci, tretji pa so bili študenti iz Južne Koreje. Med slovenskimi športniki študenti je najbolj zablestela alpska smučarka Desiree Ajlec, študentka Univerze v Mariboru, ki se je v veleslalomski tekmi zavihtela na odlično drugo mesto. Prav tako je bila zelo uspešna smučarsko skakalna ekipa Univerze v Ljubljani, ki je na moški moštveni tekmi na skakalnici K95 zasedla izjemno drugo mesto. S srebrnim odličjem so se okitili Anže Lavtižar, Andraž Modic in Aljaž Vodan.

Več o udeležbi slovenske univerzitetne reprezentance na 28. zimski univerzijadi lahko preberete na spletni strani Slovenske univerzitetne športne zveze www.susa.org. Udeležbo slovenskih športnikov študentov na 28. zimski univerzijadi so omogočili: Fundacija za šport, Študentska organizacija Slovenije, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Smučarska zveza Slovenije ter Zveza drsalnih športov Slovenije.

Avtorica fotografije je Marija Jozak.

Vsi naši športniki so se izkazali in zelo dobro zastopali slovenske barve.