HNS - Croatian Football Federation

05/19/2017 | News release | Distributed by Public on 05/19/2017 01:24

Španjolska i Engleska u završnoj borbi za trofej

Europsko prvenstvo U-17 u Hrvatskoj završit će u petak u Varaždinu, nakon što Španjolska i Engleska odluče kome će pripasti pobjednički trofej.

Mjesto u finalu europske smotre osigurale su kadetske reprezentacije Engleske i Španjolske, a pobjednik će postati rekorder s ukupno tri naslova u kategoriji U-17. Englezi su osvajanje trofeja slavili 2010. i 2014. godine, dok su Španjolci najbolji bili 2007. i 2008. godine.

Zanimljivo, Španjolska je 2007. godine u Belgiji u finalu svladala upravo Englesku (1:0), dok je 2010. godine u Lihtenštajnu Engleska u finalu svladala upravo Španjolsku (2:1).

Španjolci su, osim toga, igrali i prošlogodišnje finale - u Azerbajdžanu su na jedanaesterce poraženi od Portugala.

Do završne borbe u Varaždinu Španjolska je stigla kroz Skupinu A, u kojoj je pobijedila Tursku i Italiju, da bi s osiguranim prvim mjestom u trećem kolu remizirala s mladim Vatrenima. U četvrtfinalu i polufinalu izbacila je Francusku pa Njemačku na jedanaesterce.

Englezi su u svih pet dosadašnjih nastupa u Hrvatskoj upisali pobjede, uključujući trijumfe protiv Norveške, Ukrajine i Nizozemske u Skupini D te potom protiv Republike Irske u četvrtfinalu i Turske u polufinalu.

Obje su reprezentacije uoči finala bile primorane na jednu promjenu u svom kadru: Španjolci su ozlijeđenog Segoviju zamijenili Cardosom, dok je Engleskoj uskočio Latibeaudiere umjesto ozlijeđenog Oakley-Boothea.

'Engleska je kompletna momčad s mnogo kvaliteta koje ranije nisu imali. Morat ćemo biti čvrsti i u napadu i u obrani, usredotočeni na momčadsku igru. Ovakva Engleska od nas zahtijeva savršenost', kaže španjolski izbornik Santi Denia.

'Za finale se pripremamo kao i za svaku drugu utakmicu, no radi se o šestoj utakmici u samo dva tjedna te ujedno o finalu kao najvećem ispitu. Poštujemo španjolske kvalitete, ali imat ćemo plan biti spremni provesti ga u djelo', istaknuo je strateg Engleza Steve Cooper.

Završna utakmica turnira počinje u 20:00 sati uz prijenos na Eurosportu i Hrvatskoj nogometnoj televiziji, a pravdu će dijeliti danski sudac Jens Maae.