Poliisi

06/13/2018 | Press release | Distributed by Public on 06/12/2018 21:41

Liikenneonnettomuuksia ja kaahailua kaksipyöräisillä Oulussa (Oulu)

Tiistaiaamuna kello 08.30 aikaan Tuirassa tapahtui liikenneonnettomuus, jossa oli osallisina henkilöauto ja polkupyöräilijä. Vasemmalle kääntymässä olleen henkilöauton takaa tullut pyöräilijä oli lähtenyt ohittamaan kääntyvää autoilijaa seurauksin, että polkupyörä osui auton kylkeen.

Pyöräilijä lensi törmäyksessä auton keulan konepellille. Hän sai tilanteessa ruhjeen käsivarteensa. Auto ja pyörä vaurioituivat. Pyöräilijä kirjattiin epäillyksi liikenneturvallisuuden vaarantamiseen.

Kiimingissä, Koitelinkoskentien ja Kuusamontien risteyksessä puolestaan kolisi klo 09.50 aikaan mopon ja henkilöauton toimesta. Kiiminkijoentietä Kuusamontien risteykseen tullut tullut autoilija oli laiminlyönyt velvollisuutensa väistää kääntyessään kohtaavaa liikennettä. Risteysalueella Koitelinkoskentieltä tullut mopoilija oli väistöliikkeen yhteydessä menettänyt moponsa hallinnan ja kaatunut. Hän oli loukannut kaatumisen yhteydessä kätensä ja jalkansa.

Mopoilija toimitettiin sairaankuljetuksen toimesta saamaan hoito vammoihinsa. Alkoholilla ei ollut osuutta tapahtumiin. Autoilija kirjattiin rikosilmoitukseen epäiltynä liikenneturvallisuuden vaarantamiseen.

Liikennevalvonnan yhteydessä poliisipartio tapasi moottoripyörällä liikkuneen epäillyn rattijuopon Iin Kuivaniemellä nelostiellä kello 11.00 aikoihin. Pyörän kuljettaja puhalsi seulonta-alkometriin lukemat 0.75 promillea.

Pyörän kuljettajalle suoritettiin oikeuslääketieteellinen päihdetutkimus verenalkoholipitoisuuden todentamiseksi. Hänet määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon ja kirjattiin rikosilmoitukseen epäiltynä rattijuopumukseen.

Kello 14.15 aikaan poliisin autoilijalle antama pysäytysmerkki johti takaa-ajoon Rajakylässä. Autoilija jätti noudattamatta pysäytymerkkijä ja pakeni voimakkasti kiihdyttäen paikalta. Pakomatkan aikana mies ajoi pitkin tietä, jolla oli liikkeellä jalankulkijoita ja lapsia polkupyörillä vaarantaen tilanteessa heidän turvallisuuttaan.

Autoilija hylkäsi autonsa lyhyehkön ajon jälkeen ja pyrki vielä juosten pakoon, mutta turhaan. Poliisin haalariin pukeutunut 'lain pitkä koura' tavoitti hieman yli kolmikymppisen miehen lyhyen kilpajuoksun jälkeen.

Huumausainepikatesti osoitti miehen nauttineen muutakin kuin kansalaisluottamusta, turvatarkastuksessa miehen hallusta löytyikin huumausaineeksi epäiltyjä aineita. Mies otettiin kiinni poliisiasemalle.

Häntä epäillään rattijuopumuksesta, huumausainerikoksesta ja liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Illalla kello 21.15 aikaan Limingan Selkäsentiellä tapahtui auton ja mopoilijan välinen liikenneonnettomuus. Mopoilija oli tullut risteävältä tieltä ja liian suuren tilannenopeuden vuoksi oli ajautunut vastaantulevien kaistalle. Auton kuljettaja ei ollut kyennyt väistämään enää mopoilijaa, joka oli törmännyt auton keulaan.

Mopoilija loukkasi tilanteessa jalkansa niin, että hänet toimitettiin sairaankuljetuksen toimesta lääkärin hoidettavaksi Oulun seudun yhteispäivystykseen. Auto ja mopo vaurioituivat. Mopoilijan tulosuunnasta katsottuna risteyksessä oli kärkikomio osoittamassa väistämisvelvollisuutta.

Keskiviikon puolella kello 02 aikaan poliisipartio mittasi moottoripyöräilijälle roiman ylinopeuden Oulun Kuusamontiellä. Keskinopeusmittauksen lukemaksi kertyi 155 km/h nopeus kahdeksankympin rajoitusalueella. Lisäksi pyöräilijä jätti noudattamatta punaisen liikennevalon.

Poliisi kirjasi rikosilmoituksen törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja Pudasjärvisen noin 25-vuotiaan miehen ajokortti otettiin poliisin haltuun. Ajokiellon pituuden ratkaisee aikanaan käräjäoikeus.

Oulun poliisilaitos

Johtokeskus