Results

Government of Andorra

07/29/2020 | News release | Distributed by Public on 07/29/2020 10:58

Salut realitza 300 proves diagnòstiques diàries per cribrar positius per la COVID-19

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha actualitzat aquest dimecres durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres les dades sanitàries relacionades amb els casos de COVID-19 al Principat.

El titular de la cartera ha recordat que l'estratègia del país consisteix en un cribratge ràpid -qualsevol persona que sospiti que ha estat en contacte amb la malaltia pot demanar fer-se una prova diagnòstica al telèfon 821955- i en el rastreig. En aquest sentit, ha confirmat que actualment s'estan fent unes 300 proves diagnòstiques diàries i el nombre de rastrejadors disponibles segueix augmentant i ja supera el centenar.

Des que va iniciar-se la pandèmia hi ha hagut 918 persones afectades per aquest virus, 62 els quals estan actius. D'aquests, dos estan ingressats a planta de l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell i la resta mantenen aïllament domiciliari. Des de l'inici, 804 persones s'han curat de la malaltia i hi ha hagut 52 defuncions.

Martínez Benazet ha demanat, un cop més, corresponsabilitat per tal d'evitar possibles rebrots, sobretot als joves: 'encara que als joves no els afecti tan greument la malaltia, han de ser conscients de la seva gran capacitat transmissora'. A més, també ha destacat que 'hi ha en joc la reputació i l'economia d'Andorra'.

Telèfon de cita prèvia per al Servei de Permanències Mèdiques

El Ministre de Salut també ha informat que a partir de l'1 d'agost serà necessari demanar cita prèvia per poder fer ús del Servei de Permanències Mèdiques al telèfon 871017.

Fins ara els usuaris podien accedir-hi directament per ser atesos, però per tal de reduir els contactes i evitar la propagació del coronavirus SARS-CoV-2, a partir d'aquest proper cap de setmana només s'atendrà als pacients que hagin trucat per concertar una hora de visita.

El Servei de Permanències Mèdiques, que dóna continuïtat assistencial als metges de capçalera en torn de guàrdia -dissabtes, diumenges i festius entre les 9 i les 13 hores i les 15 i les 20 hores-, acull de mitjana unes 20 visites diàries. La majoria tenen a veure amb consultes respiratòries, digestives o de l'aparell locomotor.