True Finns

06/12/2021 | Press release | Distributed by Public on 06/12/2021 07:18

Puoluejohdon kiertue veti väkeä – perusuomalaisilta halutaan muutosta punavihreän hallituksen vahingolliseen politiikkaan

Perussuomalaisten vankasta kannatuksesta kertoo osaltaan puolueen johdon kuntavaalikiertueen tapahtumiin saapunut suuri ihmismäärä.

Puoluejohto vieraili viime viikon lopulla Itä- ja Keski-Suomessa yli kymmenellä paikkakunnalla, joissa he tapasivat ihmisiä yhdessä perussuomalaisten kuntavaaliehdokkaiden kanssa.

Kiertueella olivat mukana perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho, varapuheenjohtaja Riikka Purra ja puoluesihteeri Simo Grönroos.

Muiden teltoilla hiljaista

Kolmikko kävi muun muassa Jyväskylän kävelykadulla. Halla-ahon puhetta oli kuuntelemassa sankka joukko ihmisiä, kun samaan aikaan vanhojen puolueiden vaaliteltat näyttivät autioilta.

- Useimmissa paikoissa on ollut erittäin paljon ihmisiä, ehkä enemmän kuin kuntavaalitilaisuuksissa yleensä, Halla-aho sanoo tyytyväisenä.

Puheessaan Halla-aho muistutti kuulijoitaan muun muassa äänestämisen tärkeydestä ja päättäjien vastuullisesta tehtävästä huolehtia julkisesta taloudesta.

Yksi kuulijoista oli eläkkeellä oleva Anja Koivistoinen, joka antoi kirjeen Riikka Purralle.

- Halusin kertoa työeläkkeestä ja siitä, miten vanhukset eivät tule sillä toimeen. Kehuin, että perussuomalaiset ovat ottaneet suosiolla vanhusten asiat hoitaakseen, Koivistoinen sanoi.

Muutosta saa vain äänestämällä

Kiertueella tapaamilla ihmisillä oli selkeä viesti perusuomalaisten puoluejohdolle.

- Se on, että punavihreän hallituksen talouspolitiikka, ilmastopolitiikka ja muukin politiikka on Suomelle vahingollista ja siihen pitää saada muutos, Halla-aho kertoo.

Hänen mukaansa erityisesti maaseudulla ihmisiä kiinnostaa asumisen ja liikkumisen kustannukset, joita hallituksen toiminta lisää.

Yleisiä puheenaiheita ovat myös julkinen talous, hyvinvointi ja minkälaisia tärkeysjärjestyksiä poliitikoilla on eri asioissa. Halla-aholla on viesti äänestäjille:

- Jos haluaa muutosta, niin silloin pitää äänestää muutosta. Jos äänestää niitä puolueita, jotka ovat tällä hetkellä vallassa tai jättää kokonaan äänestämättä, se on ääni nykyisen menon jatkumiselle, Halla-aho summaa.

Demarit ratsastavat Marinin suosiolla

Halla-aho herättelee suomalaisia pohtimaan kuntavaalien yleistä merkitystä.

- Hallituspuolueet ovat pyrkineet mainostamaan kuntavaaleja ainoastaan paikallisina vaaleina ja se on heidän kannalta ymmärrettävää. He eivät halua, että ihmiset ottavat hallituksen toimintaan kantaa. Kyllä näiden vaalien tuloksia tullaan tulkitsemaan nimenomaan yleispoliittisesta näkökulmasta, Halla-aho luonnehtii.

Itä-Suomessa Halla-aho pani merkille mielenkiintoisen yksityiskohdan, kun sosiaalidemokraattien vaalijulisteissa ei ole lainkaan paikallisten ehdokkaiden kuvia vaan pelkästään puheenjohtaja Sanna Marinin.

- Tämä osoittaa, että he yrittävät ratsastaa näissä vaaleissa Marinin henkilökohtaisella suosiolla, ja se on aika jyrkässä ristiriidassa sen viestin kanssa, että nämä olisivat paikalliset vaalit.

Kansalaisia puhutti Jyväskylässäkin 17 000 euroa kuukaudessa ansaitsevan pääministerin aamiaiskohu.

- Kyllä se koettelee ihmisten oikeustajua, että noilla tuloilla ihminen kehtaa lähettää 850 euron ruokalaskun kuukaudessa veronmaksajille. Se on toki oleellista selvittää, onko tässä rikottu verottajan ohjeita tai lakia, mutta kyllä tämä on minusta myös moraalinen kysymys, Halla-aho sanoo.

Äänestysaktiivisuus ratkaisee

Puheenjohtaja Halla-aho toivoo, että kuntavaalien äänestysaktiivisuus olisi vilkkaampaa kuin yleensä.

- Meillä on kannatuksen suhteen oikein luottavainen fiilis. Se suuri kysymys on äänestysaktiivisuus. Perusuomalaiset kuuluu niihin puolueisiin, jotka häviävät kaikkein eniten, jos ihmiset äänestävät hyvin laiskasti. Esimerkiksi kokoomuksella, keskustalla ja demareilla on vanhempi äänestäjäkunta kuin meillä. Iäkkäämmät ihmiset käyvät yleensä ahkerammin äänestämässä myös kuntavaaleissa. Olemme painottaneet ihmisille äänestämisen tärkeyttä, Halla-aho selvittää.

Kuntavaalien ennakkoäänestys päättyi kotimaassa tiistaina. Varsinainen vaalipäivä on huomenna 13. kesäkuuta.

- Sitten tulos nähdään. Sieltä tulee sitten mikä tulee, niin kuin urheilutermein kuuluu, Halla-aho toteaa.

MIKA RINNE