Getinge AB

06/22/2021 | Press release | Distributed by Public on 06/21/2021 23:39

Matias brinner för att hjälpa kunder hålla steriltekniska avdelningar igång

Matias Kärnä jobbar som servicetekniker på Getinge sedan fyra år tillbaka. Han har stor erfarenhet av felsökning och problemlösning från tidigare arbeten och tycker att det roligaste med jobbet är att det är så varierande, att den ena dagen inte är den andra lik. Tillsammans med sina kollegor, täcker han Region Väst, vilket innefattar Västra Götaland, Kungsbacka, Jönköping och Värnamo.

Hur ser en typisk arbetsdag ut?

Vad är roligast med att vara servicetekniker?

  • Det är nog just att arbetsdagarna är så pass varierade. Akutveckorna tycker jag är roligast för det är så jag är mest van att jobba då jag har mycket erfarenhet av felsökning i tidigare arbeten. Många av uppgifterna är vi vana att lösa men ibland stöter man på något nytt och då är det väldigt givande att kunna hitta felet och åtgärda det. Sen är det förstås också väldigt roligt att jag jobbar så mycket ute hos våra kunder. De blir nästan som kollegor och vi jobbar tillsammans för att lösa problem för att allt ska bli så bra som möjligt.

Vad är mest utmanande?

  • När man stöter på ett bekymmer som man själv inte kan lösa direkt. Det är lättare att om maskinerna är uppkopplade till vår servicetjänst Getinge Online för då kan vi se all data från produktens livslängd. Fördelen för kunden är att det går snabbare och smidigare att lösa eventuella problem. Vi behöver inte provköra tills hittat ett visst fel utan vi kan se i datan vad det var som felade för kunden.

Har ditt arbete påverkats av COVID-19?

  • Nej, inte mer än att jag bär ansiktsmask, inte tar en kaffe med kunderna i deras fikarum och att det har varit mindre trafik. En del sterilcentraler har haft mindre att göra på grund av mindre planerade operationer men vårt jobb har varit det samma - att fortsätta se till att Getinges produkter i sterilcentralen håller toppskick. Det innebär också att underhållet av maskinerna fortsätter även om de står stilla.

Läs om Getinges tekniska tjänster här