Parlamentul Republicii Moldova

01/30/2023 | Press release | Distributed by Public on 01/30/2023 02:11

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a avut o întrevedere oficială cu Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdoğan

Chișinău, 26 ianuarie 2023- Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a avut, la Ankara, o întrevedere oficială cu Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdoğan. Demnitarii au discutat despre situația de securitate din regiune și provocările cauzate de războiul Rusiei în Ucraina.

Șeful legislativului a apreciat, în cadrul discuțiilor, eforturile Turciei în asigurarea coridorului de transportare a cerealelor din Ucraina, mulțumind autorităților de la Ankara pentru ajutorul umanitar acordat țării noastre în 2022 în a face față crizei refugiaților și suportul oferit în cadrul reuniunilor Platformei de sprijin pentru Moldova.

Totodată, Președintele Parlamentului a subliniat că Republica Moldova este interesată în intensificarea schimburilor comerciale cu Turcia și atragerea investițiilor, precum și în consolidarea cooperării în sectorul energetic. "Asigurarea securității energetice este un subiect prioritar pe agenda noastră și suntem interesați ca investitorii turci să vină în Republica Moldova cu proiecte de eficiență energetică și nu doar. Sunt convins că parteneriatul strâns dintre țările noastre ne va ajuta să depășim greutățile și incertitudinea cauzate de războiul din Ucraina, care durează deja mai bine de 11 luni", a menționat Igor Grosu.

La rândul său, Președintele Erdogan a mulțumit pentru invitația de a participa la cea de-a doua ediție a reuniunii Comunității Politice Europene (EPC), care va avea loc la Chișinău, la 1 iunie 2023.

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova