Results

VTEX

03/22/2022 | Press release | Distributed by Public on 03/22/2022 16:38

4 statistici despre Live Shopping care te vor pune pe gânduri

Live Shopping, experiența de ecommerce care îmbină transmisiile video live cu capabilitățile unui magazin online tradițional, a înregistrat o creștere exponențială a popularității în ultimii ani, fiind adoptată de unii dintre cei mai mari jucători din sectorul ecommerce. Cu toate acestea, unii retaileri din mediul online sunt în continuare nesiguri de impactul pe care l-ar putea avea adoptarea acestei tendințe asupra afacerii lor.

Până în prezent, doar micii vânzători au fost cei care au profitat de această tendință, fiind sprijiniți de infrastructura oferită de Amazon și de alți operatori, însă publicul pare să fie mai dispus să adopte această abordare și așteaptă oferta potrivită. Iată patru statistici care spun povestea potențialului ascuns pe care îl are strategia Live Shopping.

În continuare, voi detalia câteva lucruri despre această strategie

Cel mai important element pentru potențialul pe care îl are strategia Live Shopping este interesul. Majoritatea cumpărătorilor s-au obișnuit să facă cumpărături online, însă experiența nu mai generează aceleași sentiment de încântare ca la început. Încă sunt o mulțime de aspecte care pot fi îmbunătățite la ecommerce-ul, însă acum este momentul potrivit pentru a le oferi clienților actuali ceva nou.

Live Shopping constituie o modalitate potrivită pentru a crea o relație mai bună cu publicul tău, conferindu-i acestuia sentimentul că aparține unei comunități nou-create, care împărtășește un interes comun în ceea ce privește produsele tale. În 2020, conform datelor prezentate de Statista, peste 14% dintre oamenii din Statele Unite arată un interes sporit față de Live Shopping, în timp ce 70% dintre consumatorii din Europa au declarat că sunt interesați de "shoppertainment".

Desigur, aceste cifre pot varia considerabil de la o piață la alta: În Brazilia, peste 88% dintre consumatori au spus că intenționează să participe la o sesiune de Live Shopping în viitor, în timp ce în China, peste 30% au făcut deja acest lucru. .

Mi-ai captat interesul, acum ai parte de atenția mea

Interesul este important, dar curiozitatea nu se transpune de obicei doar în vizite pe site, cu atât mai puțin în vânzări. Însă, în ceea ce privește Live Shopping, chiar se întâmplă acest lucru: Experiențele de Live Shopping găzduite de clienții VTEX au o durată medie a sesiunii de aproximativ 17 minute, ceea ce este de peste 5 ori mai mult decât durata unei sesiuni obișnuite.

Acest lucru este posibil datorită atracției manifestat de către cumpărători în ceea ce privește un nou format, cu care nu au mai interacționat niciodată, unul care are capacitatea de a furniza cantități mari de informații în intervale scurte de timp. Astfel, cumpărătorii potențiali au parte de divertisment și, în același timp, le sunt prezentate noi produse și servicii, despre care nu ar fi auzit altfel. Toate aceste lucruri duc la o eficientizare a timpului pe care îl petrec în mediul online - de exemplu, cu ajutorul funcționalității imagine în imagine (PiP), cumpărătorii pot urmări conținutul și face cumpărături în același timp. Prin urmare: Live Shopping este și un instrument cu ajutorul căruia experiența clienților este îmbunătățită considerabil.

Punctual, evenimentele de Live Shopping au fost utilizate pentru a lansa o nouă colecție, generând totodată creșteri în vânzările privind colecțiile vechi. Live Shopping te ajută să îmbunătățești traficul și să menții atenția clienților tăi în timp real. Tu decizi ce faci.

Un calcul anticipat

Conform studiului Statista pe care l-am menționat anterior, în cel de-al treilea trimestru al anului 2020, ratele de conversie au scăzut la aproximativ 2% în întregul sector ecommerce, ceea ce a dus la o luptă între magazinele online pentru a obține cât mai multe vizualizări în dorința de a-și spori procentul de vânzări. Aceasta este o provocare cu atât mai mare dacă ne gândim că anul 2021 a încetinit parțial ritmul de dezvoltare înregistrat de ecommerce în anul 2020, ca urmare a pandemiei de COVID-19.

Live Shopping are avantajul de a oferi o experiență mai personală pentru consumatori, iar această experiență este evident valoroasă pentru ei: Pe durata sesiunilor de Live Shopping organizate de VTEX, coeficientul "adăugărilor în coșul de cumpărături" s-a situat în jurul valorii de 16%..

Ține cont de faptul că, potrivit Little Data, un coeficient de peste 10,4% te-ar poziționa peste 90% din magazinele online. Așadar: pe durata evenimentului de live shopping, magazinul tău va avea un comportament similar cu cel al celor mai bune 10% magazine din lume.

Banii vorbesc

Știm că parametrul cel mai important pentru anumite magazine este cel al veniturilor. Potrivit Statista, până în 2024, piața americană de Live Shopping va fi înregistrat vânzări de 35 de miliarde USD. Această estimare ia în considerare tendințele actuale ale dezvoltării ecommerce și de adoptarea strategiei Live Shopping.

Această statistică s-ar putea dovedi chiar a fi un pic conservatoare: În China, Live Shopping reprezenta deja 20% din vânzările realizate prin ecommerce la cinci ani de la introducerea sa.

Desigur, nu totul se rezumă la SUA, iar anumite sondaje au indicat o acceptare mai amplă a evenimentelor de Live Shopping pe alte piețe, ceea ce ar putea însemna și rezultate mai bune decât cele preconizate în prezent. Există o mulțime de oportunități de dezvoltare, iar pentru deschizătorii de drumuri, posibilitățile se arată a fi infinite.

Este o chestiune de timp

Noi, cei de la VTEX, avem un punct de vedere unic în discuția despre viitorul acestei noi tendințe, pentru că am văzut direct ce poate face aceasta atât pentru retaileri, cât și pentru clienți.

În Europa și în America, e posibil ca dezvoltarea sa în viitor să funcționeze prin intermediul unor aplicații și experiențe existente, care pot fi conectate doar la o soluție de cumpărături online, prin utilizarea de API-uri și a ecommerce-ului headless, precum cele oferite de VTEX.

Acest lucru duce la o implementare mai rapidă, ceea ce ne-ar oferi o imagine asupra viitorului unei tehnologii promițătoare, care pare să aibă un public mai dornic, care așteaptă momentul potrivit pentru a interacționa.

DISCLAIMER: It is important to note that historical financial information or operational KPIs may not be comparable with publicly-filed information at SEC, since VTEX did not report its financials in accordance with International Financial Reporting Standards (IFRS) prior to 2019 and certain KPI definitions may differ from publicly-filed information. You are cautioned not to place undue reliance on figures published before July 21st, 2021 as they may not be comparable to the metrics disclosed from the IPO onwards.