Netflix Inc.

10/21/2021 | Press release | Distributed by Public on 10/22/2021 10:58

Fă cunoștință cu Taka din Dă cu banul: Un documentar ONE OK ROCK →

ONE OK ROCK este o trupă de rock japoneză apreciată de criticii din întreaga lume, care a fost înființată în 2005 și a debutat în 2007. Artiștii și-au extins cariera în Japonia și în străinătate, activitatea lor incluzând producția piesei Renegades în colaborare cu Ed Sheeran și a melodiilor de pe coloana sonoră a tuturor filmelor live-action din seria Kenshin Rătăcitorul. Anul trecut, în plină pandemie, trupa a avut primul său concert live online, intitulat ONE OK ROCK 2020 Field of Wonder la Stadium Live Streaming, cu sprijinul au 5G LIVE.

Acum, o nouă producție, Dă cu banul: Un documentar ONE OK ROCK, prezintă cele trei luni de dinaintea concertului live și scene din culisele evenimentului online, de la studioul de repetiții până la viața de zi cu zi a membrilor trupei. Înaintea lansării din 21 octombrie, am discutat despre acest documentar cu Taka, solistul trupei, care, în prezent, lucrează la un nou album la Los Angeles.

Ce te-a convins să produci acest documentar?

În general, noi avem concerte live și cântăm. Ne-am dat seama că un documentar ar putea completa imaginea. Cred că fanii ne înțeleg personalitatea și ideile, dar nu le-am oferit niciodată posibilitatea să pătrundă în culise. Exact asta încercăm să facem acum. Chiar mi-am dorit să surprindem perioada de la începutul pandemiei și până la primul nostru eveniment live online, indiferent de data lansării.

Documentarul m-a făcut să mă întreb dacă e în regulă să arătăm atât de mult. Camerele au surprins scene din timpul repetițiilor de la studio, ședințele de regie și aspectele administrative din spatele sonorizării și organizării concertului live ONE OK ROCK. Prezintă chiar și ce au făcut membrii în timpul lor liber, în perioada pandemiei…

Colaborăm cu regizorul Amazutsumi de multă vreme, așa că am fost cât se poate de relaxați și deschiși când am lucrat cu el.

Filmul arată ce gândește fiecare dintre membrii trupei ONE OK ROCK în fiecare clipă. A avut un impact puternic asupra mea, pentru că îmi descrie viața așa cum era cu un an în urmă.

În timpul pandemiei, cred că oamenii din întreaga lume au simțit la fel. Era ceva prin care nu mai trecusem. A trebuit să ne întrerupem activitățile și să renunțăm la foarte multe lucruri, iar asta ne-a făcut să trecem prin niște momente dificile. Dar, în acest documentar, am vrut să le arătăm oamenilor că privim către viitor și suntem pregătiți pentru el, fără a uita, însă, de trecut. Ne-am pus întrebări fundamentale despre sensul vieții, despre rațiunea noastră de a fi, despre visele pe care încercăm să le transformăm în realitate. Nu am vrut să dăm uitării ce am simțit în această perioadă și ne dorim ca toată lumea să își amintească de această experiență.

Acum chiar vreau să văd concertul live online și să ascult noua piesă intitulată Wonder. În documentar, toți membrii trupei spun că nu vor să mai facă niciodată un concert live online (râde). Uitându-te înapoi, ce înseamnă acest proiect pentru tine?

Chiar nu îmi doresc să repet experiența (râde). Și, acum că am clarificat asta, să trezești emoții pozitive puternice în oamenii din fața ta e cel mai important lucru pe care îl poți face ca artist. Unul ca mine, adică încăpățânat și competitiv, s-a întâmplat să apară pe lume și să fie într-o poziție în care poate salva pe cineva prin artă și versuri. Și, atunci, de ce să nu împart această parte esențială din mine cu ceilalți? Dacă oamenii primesc mesajul nostru și acesta le trezește setea de viață și îi înveselește, atunci fie ca aceasta să fie singura mea mare realizare în viață. Am vrut să fac evenimentul live online cu acest sentiment de "responsabilitate".

Una dintre cele mai impresionante scene din documentar este cea în care Ryota (bas) spune: "N-am mai făcut niciodată un astfel de eveniment live…", iar tu răspunzi: "Tocmai de aceea îl facem!". Acela a fost un moment în care am putut surprinde un pic din spiritul trupei ONE OK ROCK.

Sunt tare recunoscător pentru ceea ce avem. Suntem un grup de oameni cu personalități și moduri de gândire total diferite. Trebuie să fie ceva special care ne "mână pe toți la luptă", având în vedere că niște personalități absolut unice lucrează împreună pentru același țel. Din fericire, noi împărtășim acel ceva special și am reușit să ne stabilim aceleași obiective pentru a putea realiza acest eveniment live online, așa cum n-a mai fost făcut până acum. Știu că nu toată lumea o poate face, dar dacă eu am reușit, și voi puteți reuși.

Acest documentar va fi lansat în întreaga lume în același timp. Ce părere ai despre faptul că filmul vostru va fi lansat pe Netflix?

Îmi place Netflix și mă uit des la tot felul de filme. E minunat să știu că oamenii din întreaga lume vor urmări documentarul nostru în același timp, pe Netflix. Sunt foarte recunoscător pentru asta.

Cred că este și o prezentare a voastră pentru fanii de peste hotare și cei care nu au auzit încă de ONE OK ROCK, care acum au șansa de a vă cunoaște mai bine, nu-i așa?

Da, așa este. E greu de spus cât de cunoscuți suntem în lume, dar începem să simțim că se întâmplă ceva în jur. Dacă oamenii abia au aflat de ONE OK ROCK și au ocazia de a ne înțelege mai bine datorită acestui documentar, acest lucru va fi benefic pentru activitatea noastră pe viitor.

Suntem încă sub influența COVID-19. M-a mișcat foarte mult ceea ce ai spus la finalul filmului. Ai putea să îmi spui cum vezi viitorul trupei ONE OK ROCK?

Un lucru pe care ți-l pot spune fără ezitare este că, în cei 33 de ani de viață ai mei, am descoperit că, atunci când ne este greu, depășim mult mai ușor momentul dacă putem să dăm vina pe cineva. După perioada asta de învinovățire a altcuiva, putem, în sfârșit, să trecem la etapa următoare.

Poate nu e nimerit să spun asta, dar trebuie să ne menținem sufletul flămând în permanență. Trebuie să profităm de această oportunitate, să ne urmăm cu lăcomie visurile și să facem tot ce putem pentru a fi aproape unii de ceilalți. Dacă ratăm această șansă, nu ne vom reîntâlni cu ea prea curând. Cred că tot ce putem face este să rămânem fideli convingerilor noastre până când va sosi ziua în care generația următoare va veni și ne va spune: "Gata, voi sunteți depășiți, e vremea noastră acum". Dar, până atunci, trebuie să ne străduim din răsputeri.

Documentarul Netflix Dă cu banul: Un documentar ONE OK ROCK este disponibil acum, doar pe Netflix.