VTEX

01/27/2022 | Press release | Distributed by Public on 01/27/2022 07:19

Samsung Chile: Creștere de patru ori a profitului din ecommerce, cu live shopping

Compania sud-coreeană de produse electronice de larg consum Samsung a organizat prima sa sesiune de live shopping alături de VTEX.

Samsung urmează o filozofie de afaceri care se concentrează asupra punerii talentului și tehnologiei sale în slujba creării unor produse și servicii de calitate superioară, care contribuie la crearea unei societăți globale mai bune. În consecință, nu este surprinzător că aceasta dezvoltă strategii care vizează îmbunătățirea continuă a ecosistemului.

Iată de ce aplicația Live Shopping de la VTEX a fost opțiunea aleasă de Samsung Chile pentru a prezenta inovația care a diferențiat compania încă de la început.

Pe durata unui streaming de live shopping de 60 de minute, aceasta a reușit să atragă peste 1500 de spectatori, care au generat peste 1600 de interacțiuni cu brandul. Comenzile au crescut cu 163% comparativ cu o zi normală de cumpărături, ceea ce a determinat o creștere de aproape patru ori a cifrei sale de afaceri.

"Live shopping este un instrument foarte bun pentru a genera ofertele pe care vrem să le promovăm. Este o combinație excelentă între explicarea produselor noastre și capacitatea de a le prezenta clienților ofertele noastre. Astfel, ne putem apropia ca brand de utilizatorul final, putem asigura raporturi strânse și putem oferi explicații referitoare la produsele pe care le comercializăm."

Paz Pérez Aros, Online Assistant Manager la Samsung Chile

Pe scurt, această strategie este viitorul ecommerce-ului și se va dezvolta în continuare. Numai în primul trimestru al anului 2020, 265 de milioane de persoane au achiziționat produse printr-un live stream, potrivit celor declarate de McKinsey Digital.

Aceeași companie a dezvăluit categoriile de produse care generează cel mai mult interes în rândul publicului. Sectorul fashion deține o cotă de 36%, fiind urmat de produsele de înfrumusețare și de alimente, cu aproximativ 7%. Produsele electronice de larg consum reprezintă aproximativ 5%, mobilierul și articolele de decor pentru casă aproape 4% și, în final, sectorul auto 0,2%.

Patru factori esențiali pe care nu ți i-a adus nimeni în atenție la implementarea Live Shopping

Tot mai multe branduri organizează evenimente de live shopping. Cu toate acestea, de multe ori, o parte dintre ele nu obțin rezultatele preconizate. Cum îți poți spori șansele de a avea succes? Îți vom oferi câteva sfaturi.

1. Platforme de comunicare socială care chiar încurajează socializarea

Este esențial să înțelegi diferența dintre difuzarea unui live stream prin intermediul unei platforme și dintre o simplă prezentare a produselor și dezvoltarea unui mediu online în care clientul poate interacționa, poate alege produse și le poate cumpăra din același loc.

O parte importantă a succesului în live shopping este reprezentată de o comunitate puternică și foarte implicată în platformele de social media. În acest sens, platformele de comunicare socială reprezintă un aspect important în ceea ce privește generarea unui trafic calificat în locație, pentru a-l converti în final în tranzacții.

În această privință, Samsung are mijloace de comunicare socială care interacționează cu brandul și generează un trafic bun către site-ul său de ecommerce. În plus, înainte de eveniment și pe durata acestuia, a generat o campanie de informare despre live shopping, care s-a încheiat cu un eveniment live stream cu promoții fantastice și cu o experiență interactivă.

2. Mai mult decât un prezentator, un rezultat

O gazdă apreciată poate aduce diferite beneficii, precum:

  • Atragerea unei comunități mai mari;
  • Participarea unei comunități care este dispusă să interacționeze;
  • Alinierea intereselor brandului și ale clienților printr-un intermediar care creează corelarea;
  • Imaginea pe care o construiește și o asociază evenimentului.

Cu toate acestea, trebuie să te întrebi dacă aceste obiective sunt mai relevante decât vânzările finale, pentru că o gazdă celebră nu înseamnă neapărat vânzări mai mari.

Ai identificat gazda potrivită?

Samsung s-a descurcat bine. O parte din strategia sa a constat în a avea un prezentator celebru, Joaquín Mendez, care a găzduit evenimentul și a generat interacțiunea dorită de brand.

3. Un influencer valoros

Un influencer este esențial pentru succesul unui eveniment live.

Una dintre principalele trăsături asociate unui influencer este o comunitate solidă și, de multe ori, loială.

Cu toate acestea, valoarea sa nu constă în capacitatea de a genera loialitate, ci în capacitatea de a crea o legătură cu publicul respectiv și, de asemenea, cu alte tipuri de public, prin interacțiunile care pot fi create prin stream, care s-ar putea transforma în vânzări.

De asemenea, un influencer care și-a construit o imagine va putea discuta direct despre beneficiile produselor și va putea genera suficientă încredere prin imaginea pe care și-a creat-o, uneori timp de mai mulți ani.

4. Reputația brandului

Reputația brandului este ideea sau conceptul pe care oamenii îl asociază cu brandul. Importanța acestui factor este la fel de mare ca a celorlalte.

Reputația unui brand se creează pe baza a trei elemente:

  1. Ce cred oamenii despre brandul tău;
  2. Ce comunici și ce crezi despre brand;
  3. Ce spun alții - lideri de opinie, influenceri - despre brandul tău.

Este important să înțelegi aceste concepte pentru a menține consecvența și pentru a spori șansele de succes ale strategiei tale de cumpărături online.

În final, poți să ai platformele de comunicare socială pline de interacțiune sau de prezentatori renumiți, dar dacă nu ai reușit să generezi suficientă credibilitate printr-o bună reputație a brandului, aceste eforturi îți vor afecta negativ rezultatele.

Trăiește direct experiența rezultatelor pe care ți le oferă live shopping.

DISCLAIMER: It is important to note that historical financial information or operational KPIs may not be comparable with publicly-filed information at SEC, since VTEX did not report its financials in accordance with International Financial Reporting Standards (IFRS) prior to 2019 and certain KPI definitions may differ from publicly-filed information. You are cautioned not to place undue reliance on figures published before July 21st, 2021 as they may not be comparable to the metrics disclosed from the IPO onwards.