Poliisi

06/04/2023 | Press release | Distributed by Public on 06/04/2023 00:59

Meri-Lapissa ylinopeuksia ja pahoinpitelyitä

Meri-Lapissa ylinopeuksia ja pahoinpitelyitä

Julkaisuajankohta 4.6.20239.53
Uutinen

Nuoret tappelivat Meripuistossa ja poliisi mittasi hurjia ylinopeuksia.

Tornio 4.6.2023 törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen
Poliisipartio suoritti normaalia partiointia Tornion alueella, jolloin he havaitsivat uudella sillalla kiihdyttelevän ja muita autoja ohittelevan auton. Partio lähti auton perään ja mittasi tälle 112 km/h nopeuden rajoituksen ollessa 60 km/h. Partio pysäytti auton ja kuljettajaksi paljastui haaparantalainen 20-vuotias mies. Mies puhalsi nollat eikä huumetestissä näkynyt mitään. Mies määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.


Tornio 4.6.2023 kello 1.20 törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen
Poliisipartio suoritti nopeusvalvontaa Perämerentiellä, jolloin he havaitsivat Raumon liittymän kohdalla Kemin suunnasta 187 km/h vauhdilla tulevan auton. Moottoritiellä on 120 km/h nopeusrajoitus. Partio pysäytti auton ja kuljettajana oli 18-vuotias torniolainen mies. Mies puhalsi nollat eikä huumepikatestissä näkynyt mitään. Mies määrättiin ajokieltoon ja hänen ajokortti otettiin poliisin haltuun.


Kemi 3.6.2023 kello 20.00 törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen ja kulkuneuvon kuljettaminen oikeudetta
Poliisipartiota vastaan ajoi Asemakadulla kilvetön mopo, joka ajoi pyörätietä pitkin suojatien yli punaisia päin. Partio näytti kuljettajalle pysäytysmerkkiä, mutta kuljettaja lähti ajamaan karkuun. Poliisi ajoi mopoa takaa ja kuljettaja luopui lopulta takaa-ajosta Korteniemenkadulla. Kuljettajana oli 15-vuotias nuorimies, joka puhalsi nollat eikä huumepikatestissä näkynyt mitään. Mopolle mitattiin pahimmillaan 91 km/h nopeus kaupunkialueella. Mopon sallittu nopeus on 45 km/h. Mopossa ei toiminut jarrut kunnolla, takarenkaassa ei ollut kunnolla kulutuspintaa ja edessä oli nastarengas. Nuorenmiehen äiti tuli hakemaan tämän kotiinsa ja mopo takavarikoitiin.
Poliisi kehottaa vanhempia tarkistamaan lapsiensa mopojen kunnon ja mahdolliset viritykset.


Kemi 4.6.2023 kello 05.09 pahoinpitely
Hätäkeskukselle tuli ilmoitus usean henkilön pahoinpitelystä Kauppakadulla. Paikalle meni kaksi partiota ja kävi ilmi, että slovakialainen 30-vuotias mies ja ukrainalainen 42-vuotias mies riitelivät aluksi suusanallisesti kemiläisten 19-vuotiaiden miesten kanssa ja sen jälkeen ulkomaalaisten epäillään käyneen nyrkein kemiläisten miesten kimppuun. Partio otti kiinni ulkomaalaiset ja heidät toimitettiin Kemin poliisivankilaan.


Kemi 4.6.2023 kello 03.55 pahoinpitely
Kemin keskustassa sijaitsevassa ravintolassa 35-vuotias kemiläinen mies löi tuopilla päähän 20-vuotiasta kemiläistä miestä. Järjestyksen valvojat ottivat miehen kiinni ja poliisi kävi hakemassa epäillyn tekijän poliisivankilaan.

Kemin poliisin EET-ryhmä ja poliisipartiot suorittivat Meripuiston alueella koulujen päättäjäisvalvontaa ja he joutuivat hävittämään useilta alaikäisiltä alkoholijuomia, tekemään lastensuojeluilmoituksia. Lisäksi poliisi meni väliin kahteen nuorten välisiin pahoinpitelyihin ja yhdellä tehtävällä juopunut 15-vuotias vastusti väkivaltaisesti virkamiehiä.

KemiLapin poliisilaitosRikokset ja tutkintaTornioUutinen