Government of the Republic of Montenegro

04/18/2024 | Press release | Distributed by Public on 04/18/2024 03:22

Министар Вуковић у Вашингтону разговарао са Габријелом Ескобаром

Ескобар: Ова Влада успјела да изгради репутацију Црне Горе као кредибилног партнера

Министар финансија, Новица Вуковић и замјеник помоћника државног секретара Сједињених Америчких Држава, Габријел Ескобар, одржали су конструктивни састанак у Стејт департменту, током којег су разговарали о економском дијалогу Црне Горе и Сједињених Америчких Држава и потенцијалима за билатерални стратешки дијалог, који би стимулисао интересовање за кључне развојне секторе Црне Горе као што су трговина, енергетика, ITи академски сектор.

У разговору са министром Вуковићем, господин Ескобар је поручио: "Сва врата су отворена за партнерство Црне Горе и Сједињених Америчких Држава" и оцијенио да је 44. Влада успјела да изгради репутацију Црне Горе као кредибилног партнера, указавши на важност да се такви напори наставе. Нагласио је ће Сједињене Америчке Државе наставити да подржавају посвећеност Црне Горе европским интеграцијама.

Министар Вуковић захвалио је на отвореној подршци и партнерству САД-а, истакавши да је пуноправно чланство у Европској унији апсолутни спољнополитички приоритет Владе чији је члан, као и да ће, уз пуну посвећеност ресора којим руководи, дати допринос његовом остварењу.