Med Life SA

09/09/2022 | Press release | Archived content

Grupul MedLife a finalizat achiziția sălilor de fitness Sweat Concept

Grupul MedLife a finalizat achiziția sălilor de fitness Sweat Concept

  • Integrarea sălilor de fitness Sweat marchează intrarea MedLife pe un nou segment de business, cel de wellness.
  • Achiziția consolidează portofoliul de servicii oferit de MedLife la nivel național, pacienții având la dispoziție cea mai extinsă gamă de servicii medicale: de la consultații, investigații și tratamente chirurgicale, la servicii de wellness, nutriție și sport.
  • Odată cu intrarea pe segmentul de wellness, MedLife își propune să contribuie la un stil de viață mai sănătos al pacienților, pe termen lung, în acord cu nevoile actuale post-pandemie.

București, 9 septembrie 2022: MedLife, liderul pieței de servicii medicale private din România, anunță finalizarea achiziției pachetului majoritar a sălilor de fitness Sweat Concept. Tranzacția se numără printre cele mai importante achiziții ale grupului din primul semestru și marchează integrarea unei noi linii de business, cea de wellness, care completează serviciile medicale de diagnostic și tratament oferite la nivel național.

Sweat redefinește conceptul de săli de fitness de pe piața din România prin integrarea de soluții complete, astfel încât utilizatorii să își atingă obiectivele setate în cel mai scurt timp posibil. Prin intermediul echipamentelor de fitness premium, de ultimă generație, bazate pe mecanica mișcării, cu o funcționalitate avansată și un design prietenos, clienții pot beneficia de training-uri personalizate.

Rețeaua Sweat cuprinde patru locații în București, unde clienții pot avea acces la cel mai inovator sistem de monitorizare în timp real a antrenamentelor. În perioada următoare, Sweat își va extinde accelerat rețeaua la nivel național pentru a aduce servicii de wellness de calitate, la cele mai înalte standarde, în cât mai multe locații din România.

"Continuăm să facem pași importanți pentru a completa serviciile medicale pe care le oferim atât pacienților, cât și companiilor din România în cea mai mare rețea de unități medicale la nivel național, prin integrarea serviciilor de wellness. Este o direcție strategică de business aliniată la nevoile actuale, la un mindset global care a redefinit modul în care oamenii au grijă de sănătatea lor în ultimii doi ani. Obiectivul nostru principal este de a contribui la îmbunătățirea calității vieții pacienților, de a răspunde în timp real nevoilor lor, dar și de a fi un partener de nădejde pentru companiile din România, prin abonamente care integrează servicii de prevenție, mișcare și nutriție", a declarat Dorin Preda, Director Executiv, MedLife Group.

*****

Despre Sistemul Medical MedLife

Sistemul Medical MedLife a pornit acum aproape trei decenii, s-a dezvoltat sănătos și a devenit cel mai mare furnizor de servicii medicale private din România. Antreprenorii români, care au pus bazele acestei companii, au investit și s-au implicat pentru a aduce schimbare în sistemul de sănătate românesc, au crezut în inovație și au îndrăznit să țintească cât mai sus, pentru a oferi pacienților români calitate, profesionalism, grijă și respect pentru nevoile lor.

Compania operează cea mai extinsă reţea de clinici, una din marile reţele de laboratoare medicale, spitale generale şi specializate şi are cea mai mare baza de clienţi corporate pentru Pachete de Prevenţie în Sănătate din ţară. Este, de asemenea, din punct de vedere al vânzărilor, unul dintre cei mai mari jucători de servicii medicale private din Europa Centrală și de Est.

Grupul MedLife are un istoric de succes în ceea ce privește atât creșterea organică, cât și creșterea prin achiziții. Echipa sa puternică si experimentată de management a fost capabilă să creeze și să gestioneze aceste oportunități de creștere, dobândind cunoștințe și experiență valoroase, care să îi permită găsirea celei mai bune căi pentru continuarea cu succes a extinderii.

Fiind o companie românească cu tradiție, MedLife a ales să se listeze la Bursa din România, fiind un model al listărilor pe piața locală de capital. A deschis orizonturi, iar prin guvernanța corporativă pe care o are implementată, a inspirat și alte companii locale spre a porni pe acest drum și a ajuta la dezvoltarea capitalului românesc și a economiei. Acțiunile emise de MedLife SA sunt admise la tranzacționare pe piața reglementată la vedere administrată de Bursa de Valori București, Categoria Premium, având simbolul de tranzacționare ″M″.

În perioada de pandemie MedLife a reușit să joace un rol esențial în societate și să capete un statut de lider în monitorizarea pandemiei prin implicarea activă în zona de cercetare.

Compania continuă să investească în proiecte cu impact asupra comunității locale în tehnologie și infrastructură. Creează locuri de muncă și dezvoltă un ecosistem care contribuie la dezvoltarea și menținerea unei Românii sănătoase.