Med Life SA

04/08/2024 | Press release | Distributed by Public on 04/08/2024 06:34

MedLife și IFC, întrevedere pentru consolidarea parteneriatului strategic de 2 decenii, cu obiectivul îmbunătățirii sistemului medical din România

MedLife și IFC, întrevedere pentru consolidarea parteneriatului strategic de 2 decenii, cu obiectivul îmbunătățirii sistemului medical din România

  • Vineri, 5 aprilie, a avut loc o vizită a delegației IFC la sediul MedLife pentru consolidarea parteneriatului strategic dintre cele două organizații;
  • Întâlnirea dintre Mihai Marcu, CEO MedLife, și Makhtar Diop, Directorul general al IFC, reafirmă angajamentul comun pentru consolidarea parteneriatului dintre cele două organizații;
  • Delegația a vizitat Hyperclinica MedLife, la baza căreia a stat prima investiție medicală în România a IFC în urmă cu 18 ani.

București, 8 aprilie 2024: Vineri, 5 aprilie, la sediul central al MedLife, cea mai mare rețea de servicii medicale private din România, a avut loc o întrevedere între Mihai Marcu, CEO și președinte al Grupului MedLife, și Makhtar Diop, Directorul general al International Finance Corporation (IFC), divizia de consultanță și investiții a Grupului Băncii Mondiale.

Întâlnirea a marcat un moment important în istoria colaborării dintre cele două organizații și a reafirmat angajamentul comun pentru consolidarea parteneriatului strategic între Grupul MedLife și IFC.

Cu două decenii de colaborare solidă, MedLife și IFC au lucrat împreună pentru a aduce inovație și îmbunătățiri semnificative în sectorul medical românesc. În tot acest timp, pentru MedLife, acest parteneriat a fost sinonim cu investiții sănătoase și strategice, care au contribuit la dezvoltarea sustenabilă a celei mai mari rețele de unități medicale private din țară.

"Dorim să exprimăm recunoștința noastră față de IFC pentru parteneriatul solid de două decenii și pentru că a fost alături de noi încă de la deschiderea primului nostru spital, listarea la bursă și până astăzi, sprijin care a avut o contribuție semnificativă în propulsarea noastră în rolul de lider al serviciilor medicale private din România. În tot acest timp, am reușit să construim cea mai mare rețea medicală privată din țară și să creștem accesul la servicii medicale de calitate la nivel național. Vom continua în aceeași direcție, nevoile pacienților noștri fiind la baza strategiei noastre de creștere și dezvoltare", a declarat Mihai Marcu, CEO și președinte MedLife.

Delegația IFC a vizitat Hyperclinica MedLife, ocazie cu care a subliniat impactul colaborării dintre cele două organizații asupra accesului la îngrijirea medicală de înaltă calitate în România.

Pe contul său X (ex-Twitter), Makhtar Diop, Managing Director al IFC, a scris că este încântat să asiste la transformarea impresionantă a MedLife dintr-o clinică mică în cea mai mare rețea privată de servicii medicale din România, cu un plan ambițios de expansiune. El a mai declarat că a avut o discuție interesantă cu Mihai Marcu, reflectând asupra celor 20 de ani de colaborare dintre IFC și MedLife.

De-a lungul timpului, IFC a oferit sprijin esențial pentru creșterea și extinderea MedLife, facilitând deschiderea de noi spitale, extinderea Grupului în întreaga țară și consolidarea infrastructurii medicale la nivel național. Prin intermediul diverselor forme de sprijin oferite - consultanță, finanțare și implicare în acționariat - IFC a fost un partener de încredere și valoros în parcursul de creștere și dezvoltare, fiind alături de MedLife în perioada de criză financiară a României, în momentul listării sale la Bursă și până astăzi, când deține 4,5% din acționariatului companiei.

În prezent, Grupul MedLife dispune de cea mai puternică rețea de diagnostic și tratament din România, cu 700 locații proprii și partenere la nivel național și peste 6,5 milioane de pacienți unici care au apelat la servicii de prevenție, wellness, tratament și spitalizare. Totodată, peste 800.000 de angajați beneficiază de abonamente de servicii medicale prin intermediul abonamentelor MedLife.

IFC continuă să fie un susținător activ al companiilor românești, contribuind la creșterea economică a țării și la integrarea acestora în lanțurile valorice regionale și globale. Cu o experiență vastă în investiții pentru creșterea accesului la servicii medicale, IFC reprezintă un partener strategic esențial, cu o viziune comună pentru îmbunătățirea sistemului de sănătate.

***

Despre Grupul MedLife

MedLife a încheiat 2023 cu o cifră de afaceri consolidată pro-formă în valoare de 453 milioane de euro, în creștere cu 25% față de aceeași perioadă a anului precedent, înregistrând un avans de două cifre pentru majoritatea segmentelor de business. Concomitent, compania a reușit să își recupereze gradual o mare parte din marginile pierdute ca urmare a investițiilor din ultimii ani.

În prezent, Grupul MedLiFe deține cea mai puternică rețea de diagnostic și tratament din România, cu 700 locații proprii și partenere la nivel național și peste 6,5 milioane de pacienți unici care au apelat la servicii de prevenție, wellness, tratament și spitalizare. Totodată, peste 800.000 de angajați beneficiază de abonamente de servicii medicale prin intermediul abonamentelor MedLife.

MedLife a pornit acum aproape trei decenii, s-a dezvoltat sănătos și a devenit cel mai mare furnizor de servicii medicale private din România. Antreprenorii români, care au pus bazele acestei companii, au investit și s-au implicat pentru a aduce schimbare în sistemul de sănătate românesc, au crezut în inovație și au îndrăznit să țintească cât mai sus, pentru a oferi pacienților români calitate, profesionalism, grijă și respect pentru nevoile lor.

Compania operează cea mai extinsă reţea de clinici, una din marile reţele de laboratoare medicale, spitale generale şi specializate şi are cea mai mare bază de clienţi corporate pentru Pachete de Prevenţie în Sănătate din țară. Este, de asemenea, din punct de vedere al vânzărilor, unul dintre cei mai mari jucători de servicii medicale private din Europa Centrală și de Est.

Grupul MedLife are un istoric de succes în ceea ce privește atât creșterea organică, cât și creșterea prin achiziții. Echipa sa puternică și experimentată de management a fost capabilă să creeze și să gestioneze aceste oportunități de creștere, dobândind cunoștințe și experiență valoroase, care să îi permită găsirea celei mai bune căi pentru continuarea cu succes a extinderii.

Fiind o companie românească cu tradiție, MedLife a ales să se listeze la Bursa din România, fiind un model al listărilor pe piața locală de capital. A deschis orizonturi, iar prin guvernanța corporativă pe care o are implementată, a inspirat și alte companii locale spre a porni pe acest drum și a ajuta la dezvoltarea capitalului românesc și a economiei. Acțiunile emise de MedLife SA sunt admise la tranzacționare pe piața reglementată la vedere administrată de Bursa de Valori București, Categoria Premium, având simbolul de tranzacționare ″M″.

În perioada de pandemie, MedLife a reușit să joace un rol esențial în societate și să capete un statut de lider în monitorizarea pandemiei prin implicarea activă în zona de cercetare.

Compania continuă să investească în proiecte cu impact asupra comunității locale, în tehnologie și infrastructură. Creează locuri de muncă și dezvoltă un ecosistem care contribuie la dezvoltarea și menținerea unei Românii sănătoase.

Despre IFC

IFC - membră a Grupului Băncii Mondiale - este cea mai mare instituție globală de dezvoltare axată pe sectorul privat din piețele emergente. Lucrăm în peste 100 de țări, folosindu-ne capitalul, expertiza și influența pentru a crea piețe și oportunități în țările în curs de dezvoltare. În anul fiscal 2023, IFC a alocat o sumă record de 43,7 miliarde $ companiilor private și instituțiilor financiare din țările în curs de dezvoltare, valorificând puterea sectorului privat pentru a pune capăt sărăciei extreme și pentru a stimula prosperitatea comună, în timp ce economiile se confruntă cu impactul crizelor globale care se agravează. Pentru mai mult informații, vizitați www.ifc.org.

IFC are în România cea mai mare expunere din Europa, cu un portofoliu de 2,1 miliarde de dolari, şi a zecea cea mai mare expunere la nivel global, cu peste 7 miliarde de dolari investiţi în diverse sectoare din 1991. Sumele angajate de IFC în acest an fiscal se ridică la un nivel record de 1,5 miliarde de dolari, din care 1,1 miliarde de dolari mobilizate de la investitori, completate de consiliere pentru a accelera tranziţia ecologică.

IFC a sprijinit un prim val de privatizări şi noi concesiuni în telecomunicaţii, sectorul bancar şi industria prelucrătoare, când accesul la pieţele financiare internaţionale era limitat. De asemenea, a structurat primul proiect de parteneriat public-privat în domeniul apei din ţară, care a îmbunătăţit semnificativ accesul la apă în Bucureşti. IFC a iniţiat sau a participat la o serie de instrumente financiare inovatoare, care au permis capitalului să ajungă în sectoare importante, printre care schimbări climatice, apă, locuinţe, întreprinderi mici şi incluziune socială.