Netflix Inc.

06/16/2021 | Press release | Archived content

'Çeşitlilik: Anlatılmayı Hak Eden Öyküler' Adlı Yeni Girişimimizde Ödül Kazanan Kısa Filmleri Keşfedin→

Toplumsal Etki

16 Haziran 2021
Tüm Dünyaİspanya

Uzayda doğan ve insanlığa uyum sağlamaya çalışan bir çocuk, en kötü yanımızı ortaya çıkaran esrarengiz bir falcı ve tüm insanların aynı şekilde göründüğü, konuştuğu ve davrandığı bir dünyaya dair dehşet verici bir distopya.

Bu üç eşsiz film özeti, Fad (Uyuşturucu Bağımlılığına Karşı Yardım Vakfı) iş birliği ile İspanya'da gerçekleştirilen ilk Çeşitlilik: Anlatılmayı Hak Eden Öyküler' girişiminin ödüllü projelerine ait. Geçtiğimiz akademik yıl boyunca Netflix ve Fad, 12 ve 20 yaş arası 600'den fazla öğrenciyi eğitim atölyelerine katılmaya davet etti. Bu atölyelerin amacı; çeşitlilik, iletişim becerileri, iş birliğine dayalı takım çalışması ve görsel-işitsel eğitim gibi konuları ele alan oturumlar aracılığıyla öğrencilerin çevrelerindeki dünyanın zenginliği üzerine düşünmelerine yardımcı olmaktı. Bu atölyelerin ardından öğrencilerden projenin ana konusu olan kültürel ve kuşaklar arası çeşitlilik ile cinsiyet eşitliğini ele alan birer kısa film senaryosu yazması istendi.

Girişimin amacı bu genç öğrencilerde sanatsal bir tutku uyandırmaktı. Görsel-işitsel sektörle erken yaşta tanışmalarını sağlayarak daha çeşitli, daha hoşgörülü ve daha eşit bir görsel-işitsel geleceğin yolunu açabilmeyi umuyoruz.

Ödül kazanan senaryolar farklı disiplinlerden gelen jüri üyeleri tarafından seçildi. FAD, Netflix ve CIMA'nın (Kadın Yönetmenler ve Görsel İşitsel Medya Birliği) yanı sıra eğitim sektöründen isimlerin de bulunduğu jüride Netflix İspanya İçerik Yöneticisi Verónica Fernández, yazar ve yaratıcı Elísabet Benavent, CIMA başkanı Cristina Andreu, Fad CEO'su Beatriz Martín Padura ve Madrid'deki Colegio Gredos San Diego Las Suertes'te öğretmenlik yapan çeşitlilik uzmanı José Luis Amo yer aldı.

Con los pies en la Tierra'nın (Dünya'ya Dönüş) senaristleri olan 16 yaşındaki Paula Neco ve 17 yaşındaki Juan Steban Ospina (IES Renacimiento okulu) şunları söyledi: Hayatımız boyunca değer vereceğimiz harika ve eğlenceli bir deneyimdi.'

El Bucle'nin (Döngü) 14 yaşındaki senaristleri Alejandra Godoy Prieto ve Sara Sáez López (Colegio San Patricio el Soto okulu) şunları ifade etti: 'Bir film çekimine ne kadar çok önem verildiğini ve emek harcandığını öğrendik. Bu kararlılık isteyen bir iş.'

Senaryosu IES Luís García Berlanga öğrencileri olan 14 yaşındaki Alba Esteban, Lucía Marchado, Irene Bruna, Inés Martín ve Andrea Polo tarafından yazılan La bola mágica'da (Sihirli Küre) bahsedildiği gibi: 'Her birimiz kendi içimizde birer dünyayız. Farklıyız, eşsiziz ve kopyalanamayız. Herkesin kendi olmaya hakkı vardır. İstediğiniz gibi yaşayın ve bırakın diğerleri de istediği gibi yaşasın.'

Kısa filmler, ödül kazanan okulları temsil eden öğrenciler ile öğretmenler eşliğinde ve İspanya İkinci Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi ve Dijital Dönüşüm Bakanı Nadia Calviño başkanlığında düzenlenen Kısa Film Festivali'nde gösterilerek onurlandırıldı.

Etkinliğe ayrıca jüri üyeleri Elísabet Benavent, Cristina Andreu ve Beatriz Martín Padura'nın yanı sıra Netflix'in İspanya ve Portekiz'deki Orijinal İçerikten Sorumlu Başkan Yardımcısı Diego Ávalos ve Fad Başkanı Ignacio Bayón gibi Netflix ve Fad temsilcileri katıldı.

Cristina Andreu ödül töreni sırasında şunları söyledi: 'Gençlerimize kulak vermemiz gerek. Onlara rehberlik edebilir ve araç sağlayabiliriz. Ancak onlar düşündüğümüzden çok daha ileri bir seviyede ve bizim zamanımıza göre çok daha fazla çeşitliliğe sahip olan bir dünyada yaşıyorlar. Proje işte bu nedenle önem taşıyor.' Elísabet Benavent ise şunları ekledi: 'Bazen yeni kuşaklara yukarıdan bakılıyor. Ancak onlar bizim için zor olan kavramları çoktan hayatlarına entegre etmiş durumda. Konu daha iyi bir gelecek olduğunda onların bize söyleyeceği çok fazla şey var.'

'Çeşitlilik: Anlatılmayı Hak Eden Öyküler' girişiminin ikincisi 2021-2022 okul yılında geri dönecek ve kapılarını İspanya genelindeki 14-20 yaş arası öğrencilere açacak.