Parlamentul Republicii Moldova

05/05/2023 | Press release | Distributed by Public on 05/05/2023 08:46

Perspectivele de îmbunătățire a legislației din domeniul mass-media au fost discutate la întrevedere președintei Comisiei parlamentare de profil, Liliana Nicolaescu-Onofrei, cu[...]

Chișinău, 5 mai 2023- Președinta Comisiei cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media, Liliana Nicolaescu-Onofrei, a avut, astăzi, o întrevedere cu europarlamentarul român Dragoș Tudorache, membru responsabil pentru Republica Moldova al Grupului de susținere a democrației și de coordonare a alegerilor (DEG), care se află în aceste zile într-o vizită la Chișinău.

În cadrul discuțiilor, oficialii au abordat subiecte de actualitate, printre care activitatea instituțiilor mass-media, proiectul legii privind accesul la informațiile de interes public, care urmează a fi examinat de Parlament în prima lectură, asigurarea transparenței finanțării serviciilor media audiovizuale, precum și instrumentele de combatere a dezinformării și propagandei.

În marja vizitei sale în Republica Moldova, eurodeputatul român Dragoș Tudorache a participat și la ședința membrilor Grupului consultativ de experți privind îmbunătățirea legislației mass-media, creat pe lângă Comisia parlamentară cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media.

Participanții la eveniment au discutat despre problemele cu care se confruntă țara noastră în contextul dezinformării și propagandei, precum și despre identificarea unor mecanisme de contracarare a interferențelor străine în țara noastră. De asemenea, a fost subliniată importanța continuării dialogului dintre autoritățile statului, instituțiile mass-media și reprezentanții societății civile în vederea îmbunătățirii legislației în domeniu.

De menționat că vizita eurodeputatului român Dragoş Tudorache în Republica Moldova are lor în contextul misiunii pregătitoare în cadrul Programului "Triunghi pentru Democrație".

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova