VTEX

01/18/2023 | Press release | Distributed by Public on 01/18/2023 02:05

6 tendințe comune, dar ignorate, care expun magazinele online la incidente de securitate cibernetică

Cumpărăturile online aduc avantaje și dezavantaje. Citiți articolul pentru a afla 6 dintre cele mai importante tendințe de comerț electronic și implicațiile lor de securitate.

În timp ce cumpărăturile online au devenit mai populare în întreaga lume, companiile de comerț electronic trebuie să țină pasul atat cu competiția, cât și cu tendințele emergente care atrag clienți. Schimbarea de la cumpărarea în magazinele fizice, comoditatea noilor metode de plată, așteptările noilor clienți și posibilitățile de a face tranzacții în timp real la nivel global au alimentat această schimbare a preferințelor.

Astfel, în prezent asistăm la apariția multor oportunități pentru acest model de comerț electronic "fără granițe". Cu toate acestea, există un preț de plătit. Creșterea tranzacțiilor online atrag infractorii cibernetici - de aici, creșterea numărului și complexității atacurilor cibernetice.

În acest articol veți descoperi cele mai periculoase amenințări și provocări de securitate din sectorul comerțului electronic, precum și câteva date alarmante. Vom sublinia efectul pe care aceste amenințări îl au asupra tendințelor din comerțul electronic.

CEI BUNI ŞI CEI RĂI

Proprietarii de afaceri trebuie să fie la curent cu tendințele din industrie pentru a rămâne competitivi și pentru a atrage mai mulți clienți. Dar, progresele tehnologice și noile tendințe în comerțul electronic nu au împiedicat amenințările cibernetice să apară. Dimpotrivă.

Începând cu pandemia, multe companii offline au fost forțate să deschidă magazine online pentru a-și menține business-ul. Unii nu erau familiarizați cu mediul digital, ceea ce a creat lacune de securitate pe care atacatorii cibernetici nu ezită să le exploateze. Detaliile contului bancar, adresele de e-mail, numerele de contact sunt doar câteva dintre aspectele pe care le vizează hackerii. Cu succes - pot adăuga unii.

Citește pe blogul Zitec, partener de implementare al VTEX, care sunt aceste tendințe când vorbim de atacurile cibernetice.

DISCLAIMER: It is important to note that historical financial information or operational KPIs may not be comparable with publicly-filed information at SEC, since VTEX did not report its financials in accordance with International Financial Reporting Standards (IFRS) prior to 2019 and certain KPI definitions may differ from publicly-filed information. You are cautioned not to place undue reliance on figures published before July 21st, 2021 as they may not be comparable to the metrics disclosed from the IPO onwards.